R5 5600'e geçildikten sonra FiveM'de takılmalar oluyor

hypones

Hectopat
Merhaba, FiveM'de GPU kullanımım %100-99 olarak değişiyor. Bunda problem yok senelerdir böyle oynuyorum fakat işlemcimi Ryzen 5 3600'dan Ryzen 5 5600'a çıkardıktan sonra inanılmaz drop yemeye başladım. Özellikle çatışmalarda anlık olarak sanırım kullanımlar düşüyor ve anlık FPS düşmesi yiyorum. İşlemcimi yükselttiğim için seviniyordum fakat tüm hevesim gitti açıkçası. Diğer oyunlarda bir sorun göremedim şimdilik. Bilgili bir arkadaş yardımcı olsun bana bu illetin bir çözümü yok mu?

Ekran kartı: RTX 2060.
CPU: Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun işlemci kaynaklı yetersiz kalıyor, gelip burada yok BIOS sıfırla yok temiz kurulum yap demeyin boş yere. FiveM'i detaylı olarak bilmiyorsanız çözümünüz bu şekilde sıfır kurulum falan olur, FiveM içinde ki bulunan ve sürekli bocalanan scriptler nedeniyle ağır sayılabilecek bir oyun. Sorunun çözümü işlemcini güncellemek.

Hocam nasıl oluyor 5600 kaldirabilecek bir güçte 3600 drop yapmıyor zaten. 2600 drop yapıyor FiveM'de.

Sorun işlemci kaynaklı yetersiz kalıyor, gelip burada yok BIOS sıfırla yok temiz kurulum yap demeyin boş yere. FiveM'i detaylı olarak bilmiyorsanız çözümünüz bu şekilde sıfır kurulum falan olur, FiveM içinde ki bulunan ve sürekli bocalanan scriptler nedeniyle ağır sayılabilecek bir oyun. Sorunun çözümü işlemcini güncellemek.
Yanılıyorsun dostum. FiveM'i arkadaşlarım çok daha düşük işlemcilerle de oynayabiliyorlardı bir şekilde. Ben 3600 ile çok güzel oynuyor hatta video alırdım. Şimdi 5600 ile evet FPSim çok daha iyi ama sorun drop yaşamam. 144 üstü fps aldığım oluyor anlık düştüğünde sorun oluyor. VSYNC açıp 144'e sabitlediğimde bir nebze drop azalıyor fakat tam çözüm yaratmıyor.

FiveM'de 2K saatim var çoğunluğu büyük sunucuların içerisinde üst yönetim kadrosunda geçti, kendi ekibimde intel, ryzen bir sürü modelini kullanan insan var hepsiyle aynı yerlerde drop yiyoruz. :D
Bu sunucu kaynaklı oluyor, scriptlerden modellerden dolayı yaşanan sorunlar. Optimizasyon sıkıntısı var oyunda çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı