R5 5600G & GTX1660 Super sistem geç açılıyor

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
RAM
32 GB CL16 3200 Mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
MSI M390 SSD
Ekran kartı
GTX 1660 SUPER
Anakart
msı b450m a pro max
İşlemci
ryzen 5 5600g
Merhaba, bir süredir bilgisayarım çok geç açılıyor ama biraz tuhaf bir durum.

1. Açma tuşuna basıyorum.
2. Pro Series logosu çıkıyor.
3. Logo gidiyor.
4. Tam burada Windows geleceğine birkaç dakika siyah ekranda takılıyor.
5. Bekliyorum.
6. Pro Series logosu yeniden çıkıyor.
7. Logo gidiyor.
8. Windows geliyor.

Bunların gerçekleşmesi 3-4 dakika sürüyor ama görev yöneticisine bakıyorum son BIOS süresi 11.5 saniye. Bu bir anda olmaya başladı. Eskiden tak diye açılıyordu M.2 SSD sağ olsun.

ÖNEMLİ Not: ASUS VG258QR monitörünü kullanıyorum. Monitörün sağ altında bir LED var. Işık yanmıyorsa monitör kapalı, beyaz yanıyorsa çalışıyor, turuncu yanıyorsa ise monitör açık ama ekran kartından görüntü gelmiyor demek. Açma tuşuna basınca turuncu ışık beyaz oluyor ve siyah ekranda beklerken hep beyaz yanmaya devam ediyor.

Bana yardım edebilecek hala yok mu? @Recep Baltaş

Merhaba, bir süredir bilgisayarım çok geç açılıyor ama biraz tuhaf bir durum.

1. Açma tuşuna basıyorum.
2. Pro Series logosu çıkıyor.
3. Logo gidiyor.
4. Tam burada Windows geleceğine birkaç dakika siyah ekranda takılıyor.
5. Bekliyorum.
6. Pro Series logosu yeniden çıkıyor.
7. Logo gidiyor.
8. Windows geliyor.

Bunların gerçekleşmesi 3-4 dakika sürüyor ama görev yöneticisine bakıyorum son BIOS süresi 11.5 saniye. Bu bir anda olmaya başladı. Eskiden tak diye açılıyordu M.2 SSD sağ olsun.

ÖNEMLİ Not: ASUS VG258QR monitörünü kullanıyorum. Monitörün sağ altında bir LED var. Işık yanmıyorsa monitör kapalı, beyaz yanıyorsa çalışıyor, turuncu yanıyorsa ise monitör açık ama ekran kartından görüntü gelmiyor demek. Açma tuşuna basınca turuncu ışık beyaz oluyor ve siyah ekranda beklerken hep beyaz yanmaya devam ediyor.

Bana yardım edebilecek hala yok mu? @Recep Baltaş
Ekran kartınla ilgili bir durum olabilir mi? Driver kontrolü yapar mısın ya da DDU ile silip geri yükle.

Kabloları, slotu vs. kontrol ettiğini varsayarak konuşuyorum.

Ekran kartınla ilgili bir durum olabilir mi? Driver kontrolü yapar mısın ya da DDU ile silip geri yükle.

Kabloları, slotu vs. kontrol ettiğini varsayarak konuşuyorum.
Hocam bilen bir tanıdığım gözümün önünde topladı sistemi. Tüm sürücüler kurulu. DDU derken hocam? Mesela bugün bilgisayarı açarken bu sorun olmadı. Her zaman olmuyor. Ayrıca görev yöneticisine baktığımda işlemci çalışma zamanı 20 saat görünüyor ama daha yeni açtım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı