R5 5600G ile APU sistem dizilir mi?

Bütçe
7500

Laz Ziyaaaa

Hectopat
Daha fazla  
i3 10100F - 1050 Ti'li sisteme 9K vereceğime. R5 5600G ile APU sistem dizip daha sonraları iyi bir ekran kartı takarım daha iyi olur diye düşünüyorum. Oynadığım oyunlar Valorant, Metin 2 gibi ekran kartı istemeyen oyunlar. Onerebileceginiz bir APU sistem veya şöyle yap daha iyi olur diyeceğiniz bir şey varsa söyleyebilir misiniz?
Not: Bütçe APU için 7K 7.5K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 5600G bir sistem alacağım. Şöyle bir şey alabilirsin.

Bende 5600G bir sistem alacağım. Şöyle bir şey alabilirsin.

Biraz araştırdım ben 5600g için b450 yerine b550 kullanın diyorlar onun haricinde benim de aklımda tam olarak böyle sistem var

Bu sistemi önerebilirim. İsterseniz RAM ve SSD'yi özelleştirebilirsiniz.
Ekran kartlı sistem isterseniz;

RX 6500XT'li:

GTX 1650'li:

Son düzenleme:
B450M S2H anakartı günü kurtarmalık. İyi bir ekran kartı takmayı düşünüyorsanız 550 serisinden bir kart alabilirsiniz geleceğe yatırım olarak. Ramlar kesinlikle 2x8 minimum 3000MHz olmalı. SSD içinse hem SATA hem M2 SSD kullanmış biri olarak M2 SSD'yi kessinlikle ön planda tutun.
Konudaki soruya gelecek olursak tabii ki dizilir ama 8k bandında 1650'li sistemlere de bakabilirsiniz size kalmış.

B450M S2H anakartı günü kurtarmalık. İyi bir ekran kartı takmayı düşünüyorsanız 550 serisinden bir kart alabilirsiniz geleceğe yatırım olarak. RAM'lar kesinlikle 2x8 minimum 3000MHz olmalı. SSD içinse hem SATA hem M.2 SSD kullanmış biri olarak M.2 SSD'yi kessinlikle ön planda tutun.
Konudaki soruya gelecek olursak tabii ki dizilir ama 8K bandında 1650'li sistemlere de bakabilirsiniz size kalmış.

8K bandında 1650'li sistem almak yerine bütçe aşılabilirse RX 6500XT çok daha mantıklı diye düşünüyorum.

Sanırım evet 6500XT, 1650'den daha iyi olduğunu gördüm.
Eğer 5600G'li sistem toplamak istersen:

x2

Bunun yanında 1000 TL'ye 550 serisinden anakart aldığında 7500TL tutuyor. Anakartlar konusunda bilgim olmadığı için bir öneri yapmak istemedim. Ramları @89666 'nin attığını da alabilirsin fakat CL20 olması kötü açıkcası. 3600MHz olması iyi fakat CL20 tercih edilmiyor neredeyse bu yüzden fiyatı düşük. Eğer ekran kartlı sistem almak istersen hazır sistemlere bakabilirsin. @Laz Ziyaaaa
(APU alacaksan kendin toplaman kesinlikle daha karlı bilgin olsun ama ekran kartı alacaksan hazır sistem daha karlı, bilgine.)

Son düzenleme:
Sanırım evet 6500XT, 1650'den daha iyi olduğunu gördüm.
Eğer 5600G'li sistem toplamak istersen:

X2.

Bunun yanında 1000 TL'ye 550 serisinden anakart aldığında 7500TL tutuyor. Anakartlar konusunda bilgim olmadığı için bir öneri yapmak istemedim. RAM'ları @89666'nin attığını da alabilirsin fakat CL20 olması kötü açıkçası. 3600MHz olması iyi fakat CL20 tercih edilmiyor neredeyse bu yüzden fiyatı düşük. Eğer ekran kartlı sistem almak istersen hazır sistemlere bakabilirsin. @Laz Ziyaaaa
(APU alacaksan kendin toplaman kesinlikle daha karlı bilgin olsun ama ekran kartı alacaksan hazır sistem daha karlı, bilgine.)

APU'da bu daha mantıklıymış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı