R5 5600G RX 6600 sistemde oyunlar akıcı olmuyor

Berk Argın

Centipat
Katılım
13 Mayıs 2022
Mesajlar
208
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Birkaç ay oluyor, FPS oyunları oynarken V-Sync açıyorum kasma donma olmuyor ve akıcı oynuyorum fakat GTA 5, God of War gibi yüksek sistem isteyen oyunları oynadığımda ultra ayarlarda 60 80 arası FPS alıyorum. V-Sync ve FreeSync açıyorum kapıyorum değişen bir şey olmuyor, böyle oyunlarda kasma hissi oluyor fakat ayarları Low yaptığımda 100 FPS üstüne çıkıyor ve akıcılık geliyor fakat Low grafikte oynamak istemiyorum, o kadar para verip sistem almışım sorun neden kaynaklı bilmiyorum. Bazı arkadaşlarım aynı oyunda bende hiç kasma hissi filan olmuyor akıcı oynuyorum diyor, onların monitörü 144 Hz ama bendeki 165 Hz. Böyle olunca oynama hevesim kaçıyor, sorun neden kaynaklı olabilir ve nasıl çözerim? Nasıl yol izlemem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:
R5 5600G 65 derece civarında.
ASUS Dual RX6600 55 derece civarında.
1 TB HDD. (oyunlar HDD'ye kurulu)
240 GB SSD.
AOC 27G2G3 165 Hz 1ms.
2X 16 GB RAM.
ASUS Prime B550M-K.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Birkaç ay oluyor, FPS oyunları oynarken V-Sync açıyorum kasma donma olmuyor ve akıcı oynuyorum fakat GTA 5, God of War gibi yüksek sistem isteyen oyunları oynadığımda Ultra ayarlarda 60 80 arası FPS alıyorum. V-Sync ve FreeSync açıyorum kapıyorum değişen bir şey olmuyor, böyle oyunlarda kasma hissi oluyor fakat ayarları Low yaptığımda 100 FPS üstüne çıkıyor ve akıcılık geliyor fakat Low grafikte oynamak istemiyorum, o kadar para verip sistem almışım sorun neden kaynaklı bilmiyorum. Bazı arkadaşlarım aynı oyunda bende hiç kasma hissi filan olmuyor akıcı oynuyorum diyor, onların monitörü 144 Hz ama bendeki 165 Hz. Böyle olunca oynama hevesim kaçıyor, sorun neden kaynaklı olabilir ve nasıl çözerim? Nasıl yol izlemem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:
R5 5600G 65 derece civarında.
ASUS Dual RX6600 55 derece civarında.
1 TB HDD. (oyunlar HDD'ye kurulu)
240 GB SSD.
AOC 27G2G3 165 Hz 1ms.
2X 16 GB RAM.
ASUS Prime
Gpu kullanımı ne kadar
 
Oyunlardan birini SSD'ye taşıyıp çalıştırır mısınız? ayrıca ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun. Windows güncellemelerini de kontrol edin. İlk aldığınız zamanlarda da aynı performansı mı alıyordunuz?
 
VRAM kullanımı ile alakalı olabilir.

Hocam ona dikkat etmedim ya

GPU kullanımı ne kadar

90'larda hocam

Oyunlardan birini SSD'ye taşıyıp çalıştırır mısınız? Ayrıca ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun. Windows güncellemelerini de kontrol edin. İlk aldığınız zamanlarda da aynı performansı mı alıyordunuz?

Her şey güncel hocam daha önce SSD'ye taşımıştım denedim bir şey fark etmedi ama denerim yine de
 

Yeni konular

Geri
Yukarı