R5 5600H, R5 5500 ile tıpatıp aynı

Hacı80

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Yaptığım testlerde Ryzen 5 5600H işlemcimin, arkadaşımın Ryzen 5 5500'ü ile aynı performansı verdiğini gördük, Pasmark'ta neredeyse aynıydı. Arkadaşımınki 19017 skor yaptı, benim işlemcim 18879 skor yaptı. Tabii ki soğutucum yok ondan dolayı tam puan alamadım, muhtemelen aynı alırdık. İnternette baktığımızda her şeyinin aynı olduğunu, sadece base Clock'un bende 3.6 GHz, arkadaşımda 3.3GHz olması. Onun harici her şey aynı. Ne düşünüyosunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Yaptığım testlerde Ryzen 5 5600H işlemcimin, arkadaşımın Ryzen 5 5500'ü ile aynı performansı verdiğini gördük, Pasmark'ta neredeyse aynıydı. Arkadaşımınki 19017 skor yaptı, benim işlemcim 18879 skor yaptı. Tabii ki soğutucum yok ondan dolayı tam puan alamadım, muhtemelen aynı alırdık. İnternette baktığımızda her şeyinin aynı olduğunu, sadece base Clock'un bende 3.6 GHz, arkadaşımda 3.3GHz olması. Onun harici her şey aynı. Ne düşünüyosunuz?
Laptopta kullanılan parçalar ile pc'deki parçalar bir değil.

Laptop parçaları kasaya göre daha düşük performans veriyor al aynı model iki ekran kartini birini laptop versiyon birini kasa versiyon kıyasla arada bayağı bir fark görürsün.

Ne bekliyordunuz ki? Masaüstü karşılığıyla aynı puanı almasını mı? :D

Yanlış anlamışsınız demeye çalıştığım şey 5600H'tan bu kadar performans beklemediğimdi ayrıca bütün özelikleri benzediği için niyeyse merak ettim.

Laptop parçaları kasaya göre daha düşük performans veriyor al aynı model iki ekran kartini birini laptop versiyon birini kasa versiyon kıyasla arada bayağı bir fark görürsün.

Kusura bakmayın ben yanlış anlatmışım demeye çalıştığım şey 5600H'tan bu kadar performans beklemediğimdi Max Ryzen 5 4500 bekliyordum bir de özelikleri çok benzer geldi L3 beleği ghzi vb. şeyler.

Laptopta kullanılan parçalar ile PC'deki parçalar bir değil.

Biliyorum bir olmadığını ben yanlış söylemişim demeye çalıştığım 5600H'tan bu kadar performans beklemediğimdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı