R5 5600H sistemde Asetto Corsa CPU uyarısı

Piastri

Hectopat
HP Victus Laptop'tan Assetto Corsa oynarken CPU %99 uyarısı alıyorum, sebebi nedir? Sistem özellikleri: 3050 Ti, 16 GB RAM, AMD Ryzen 5 5600H. Darboğaz yapıyor olabilir mi? Şarjda oynamama rağmen ara sıra bu uyarıyı alıyorum. Az önce girip baktım FPS'te sıkıntı yok, 110-140 FPS arası oynuyorum. Trafik modu vs oynasam hadi neyse, spa pistinde otomatik ayarladığım yarış arabaları ile yarışıyorum, 20 tane araç olduğu için mi oluyor bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Victus Laptop'tan Assetto Corsa oynarken CPU %99 uyarısı alıyorum, sebebi nedir? Sistem özellikleri: 3050 Ti, 16 GB RAM, AMD Ryzen 5 5600H. Darboğaz yapıyor olabilir mi? Şarjda oynamama rağmen ara sıra bu uyarıyı alıyorum. Az önce girip baktım FPS'te sıkıntı yok, 110-140 FPS arası oynuyorum. Trafik modu vs oynasam hadi neyse, spa pistinde otomatik ayarladığım yarış arabaları ile yarışıyorum, 20 tane araç olduğu için mi oluyor bilmiyorum.
Asetto klasiğidir sunucu kalabalık, çok araç ve çok yük var ise alırsın dostum. Çözümü ise FPS 60 gibi değerlere sabitlemek, grafikleri düşürmek veya daha güçlü bir CPU kullanmak. İyi oyunlar.

İşlemcin 20 tane araba koyacak kadar güçlü değildir.

Çok fazla araç olunca oluyor diye biliyorum önceki sistemde bana da oluyordu.

Asetto klasiğidir sunucu kalabalık, çok araç ve çok yük var ise alırsın dostum. Çözümü ise FPS 60 gibi değerlere sabitlemek, grafikleri düşürmek veya daha güçlü bir CPU kullanmak. İyi oyunlar.

Hocam benim RTX 3060 trafik modu kurulu her şey ultrada 80-100 arası alıyor arkadaşın FPS düşük geldi bana.

Sunucuda değil normal Single kısmında yarış yapıyorum araçlarla ona rağmen uyarı alıyorum.
Hmm. Size şu adımları vereceğim;

Isılarınızı kontrol edin, Throttle yiyor olabilirsiniz.
Pilde değil, aksine şarja takılı oynayın.
MUX Switch özelliği var ise mutlaka aktif edin.
RAM Kullanımını kontrol edin, kabarık %99 ise bu hatayı alabilirsiniz. Traffic de 16 RAM bazen tıkanıyor.
PC yi Yüksek performans modunda kullanın.

Çok fazla araç olunca oluyor diye biliyorum önceki sistemde bana da oluyordu.

Hocam benim RTX 3060 trafik modu kurulu her şey ultrada 80-100 arası alıyor arkadaşın FPS düşük geldi bana.
Trafik modunda orta ayarlarda benim fpslerde aynı oranlarda 80-90 arası. Single'da tek araba ile sürünce 170 Fps'e kadar çıkıyorum fakat 20 araba ekleyince piste sıkıntı oluyo sanırsam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı