onurkaplan1
Centipat
Arkadaşlar, 5600X işlemciye sahibim. Bu işlemci normal kendini boostladığında 4.6 GHz'e çıkması gerekmiyor mu? Benim işlemcim 4.4 GHz'den yukarı çıkamıyor. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Yarım saat yapın kesin olması için. Ekran görüntüsü de alın sıcaklık değerleriyle.Ne kadar süre yapmam lazım? 2 dakika yaptım herhangi bir şey olmadı.
Hocam yanlış anlamayın ama Prime 95 olmasa da AIDA 64 gibi diğer programlarla bir çok stress testi yaptım. Voltajın yetmediği son değer de 1.24V. Bu değerde stres testinde 45 dakika çalıştırdım, sorun olmadığı halde bazı oyunlarda 2-3 saatin sonunda kapanıyordu. 1.256V sorunumu tamamen çözdü. Sanırım en düşük ve en stabil değer benim için bu.Yarım saat yapın kesin olması için. Ekran görüntüsü de alın sıcaklık değerleriyle.
92 derecede kapanana kadar bende 4.6 GHz değerinde çalışabiliyordu. Tabi o zamanlar stok fan vardı şimdi kule tipi bir soğutucu var, 62'yi geçmiyor.Stok fan kullanıyorsanız gayet normal. Hatta 4.2'de çalıştığı bile oluyor. Ancak o işlemci 55-60 derece arasında çalıştığında 4650 MHz altına düşmüyor. İyi bir soğutucu alın derim.
Yok öyle olmaz işte. Prime95 önemli. Demek ki düzgün overclock yapamamışsınız. Normalde ben de sizin gibi Aida64 ile stres testi yapıp geçiştirmek isterim ama olay Prime95'te yatıyor. Stabilite için bu programda stres testi yapmalısınız. Kesin emin olmadan bu şekilde test yaparsanız, bu şekilde overclock yaparsanız oyun içinde FPS droplar ya da kapanmalar yaşamanız muhtemel. Bendeki değer şu an 4.4 GHz ve 1.2V. Prime95 ile de ölçüldü. Çok iyi bir değer.Hocam yanlış anlamayın ama Prime 95 olmasa da AIDA 64 gibi diğer programlarla bir çok stress testi yaptım. Voltajın yetmediği son değer de 1.24V. Bu değerde stres testinde 45 dakika çalıştırdım, sorun olmadığı halde bazı oyunlarda 2-3 saatin sonunda kapanıyordu. 1.256V sorunumu tamamen çözdü. Sanırım en düşük ve en stabil değer benim için bu.
92 derecede kapanana kadar bende 4.6 GHz değerinde çalışabiliyordu. Tabi o zamanlar stok fan vardı şimdi kule tipi bir soğutucu var, 62'yi geçmiyor.
Aida 64'te CPU sıcaklığım 85'lere dayanırken Prime 95'te 62'yi geçmiyor. Aida 64 stress testinde FPU seçeneği olduğundan çok daha fazla zorluyor sistemi.Yok öyle olmaz işte. Prime95 önemli. Demek ki düzgün overclock yapamamışsınız. Normalde ben de sizin gibi Aida64 ile stres testi yapıp geçiştirmek isterim ama olay Prime95'te yatıyor. Stabilite için bu programda stres testi yapmalısınız. Kesin emin olmadan bu şekilde test yaparsanız, bu şekilde overclock yaparsanız oyun içinde FPS droplar ya da kapanmalar yaşamanız muhtemel. Bendeki değer şu an 4.4 GHz ve 1.2V. Prime95 ile de ölçüldü. Çok iyi bir değer.
Prime95'te Small FFT olarak çalıştıracaksın testi. Öyle bir geçiyor ki sıcaklık. Prime95 daha çok zorluyor.Aida 64'te CPU sıcaklığım 85'lere dayanırken Prime 95'te 62'yi geçmiyor. Aida 64 stress testinde FPU seçeneği olduğundan çok daha fazla zorluyor sistemi.
Anakartım B450M S2H Soğutucum Snowman T6 UltraAnakartınızın VRM kalitesi ve soğutmanızdan kaynaklanıyor olabilir bu durum. VRM daha fazla çıkmasına yetişemiyor. Frekans arttıkça kullanılan güç arttığından dolayı yetişemiyor. Soğutmanız da yeterli soğutmayı yapamıyor olabilir.
Rehber: AMD AM4 VRM sınıfı listesi
VRM, anakarttaki en önemli bileşenlerden biri. Kaliteli VRM ile işlemcinizin daha yüksek frekanslara çıkabilme potansiyeline sahip oluyorsunuz. Bugün sizlere Linus Forum'un yapmış olduğu en güncel sınıf (tier) listesini paylaşıyorum. Aşağıdaki sınıfa göre almanızı tavsiye ederim. Daha yüksek...www.technopat.net
Rezalet anakartlardan biri hocam. Pek bir şey beklemeyin. VRM kalitesi kötü. E sınıfı bir anakart. O frekanslara çıkmaması normal. Overclock da önermem bu anakartla.Anakartım B450M S2H Soğutucum Snowman T6 Ultra
Hocam bu testler arasında nasıl farklar var? Neden böyle birden fazla seçenek sunmuşlar? Günlük kullanım için bir tanesi yeterli değil mi?Prime95'te Small FFT olarak çalıştıracaksın testi. Öyle bir geçiyor ki sıcaklık. Prime95 daha çok zorluyor.
anladım teşekkür ederimRezalet anakartlardan biri hocam. Pek bir şey beklemeyin. VRM kalitesi kötü. E sınıfı bir anakart. O frekanslara çıkmaması normal. Overclock da önermem bu anakartla.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.