R5 5600X alınır mı?

emrqzzc

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. FiveM gibi ağır işlemci isteyen oyunlar oynuyorum fakat son zamanlarda bilgisayar buna el vermemeye basladı. Ben de birseylerini yükseltmeye karar verdim, ilk önce islemci ile baslayacagım Ryzen 5 5600X düsünüyorum. Bütçem maksimum beş bin 100TL dahi aşamam malum ekonomi şartları, şu anki sistemim;

Sistem: 1050 Ti Ryzen 3 2200G. Prime-A320M-K anakart.

Öncelikle elidendeki işlemci ile biosunu güncelle.
5600x e vereceğin fiyat farkına değmez. Düz 5600 alman daha doğru olur.

5600x alınmaz, onun yerine 5600 al geç.

X ile 5600 arasındaki tek fark hız, X için o kadar para vermeye değmez. 5600 kullanan birisi olarak söylüyorum, düz 5600 al geç.

5600'ü öneririm ancak ayrı soğutucu almanı tavsiye ederim. Ben bu işlemciyle kule tipi soğutucuyla benchte maksimum 58 derece gördüm. Ayrıca kutulu ürüne 5 bin vermektense tray versiyonunu 3500 lira civarına almak daha mantıklı. Veya tray versiyonu 5 bin değerindeki daha iyi bir islemci de alabilirsin. Tray düşünürsen güvenilir bir yerden link bulayım

Kutulu 5 bin'e aldım, keşke tray alsaydım diyorum. Çünkü geriye kalan parayla güzel bir kule tipi alınır. Aksi taktirde stok fan ile 80 derece oyun oynayabilirsiniz.

Elindeki anakartla overclock yapamayacagın için 5600 al gec ileri vakitde ekran kartı alman gerekirse 5600'un besliyemedigini zaten 5600X'de besliyemez. Isınma konusundada bütçeni şimdilik boşa zorlama zaten kisa girdik 5600 stock fanla throttle yemiyecektir, yaza doğru fan bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…