R5 5600X Cyberpunk'ta 80 derece

Arctic Liquid Freezer II 240 ile bu değerler normal değil. İşlemci soğutucusunun pompasını sağlam takamamışsınız veya dedikleri gibi fazla macun sürmüşsünüz. Bu aylarda serin bir odada boşta 25-35 derece arası olması lazım oyunlarda ise max 70 ortalama 60 olması lazım.
Radyatörü ne şekilde taktınız? Fanlar kasa içinden alıp radyatörün içinden geçirip dışarı mı üflüyor yoksa farklı bir şekil mi? Ters koymuş olma şansın var mı fanları?

Üst kısımda. Dışa üflüyor. Daha önce 3600 kullanıyordum. Terman macunu fazla sürdüysem nasıl düzeltebilirim ? Pompa kısmının vidalarını tekrar kontrol ediyim.

Üst kısımda. Dışa üflüyor. Daha önce 3600 kullanıyordum. Terman macunu fazla sürdüysem nasıl düzeltebilirim ? Pompa kısmının vidalarını tekrar kontrol ediyim.
Kasayı kapat bir masanın üstüne arka kapağının üstüne yatır cam kapağı aç işlemci soğutucunun pompasını sök bak bi bakalım tam temas ediyor mu, termal macun çok mu bol sürülmüş.
Eğer bunlar da da sorun yoksa OC rehberlerine bakabilir düşük ve stabil bir Voltaj ile alabileceğin en düşük voltajla stok değerlere OC yapıp hem güç tüketimini hem de sıcaklığı bir nebze düşürebilirsin.

Bios güncellemesi yaptım. Bu arada benim ramler 3600 de çalışıyormuş onlarıda default cektim. Şuan 74 ile 77 arası çalışıyor. Montajı yapan adamı aradım. Sıvı sogutma pompa kısmını iyicene yaptım dedi ama sendeki macun dandik olabilir 2 - 3 çalışşın ısı artarsa getir kaliteli macun süreriz dedi...

Dosya Ekleri

• bios sonrası.jpg
    bios sonrası.jpg
    223,1 KB · Görüntüleme: 34
Ne bicim insanlar varya bu memlekette yeni pc icin birleştirme - montaj icin parca verdim adam gitmiş sıvı sogutma pompanın tek ayagını yapmamıs 2 gündür 80 dereceyle oyun oynuyordum. Bügün söktüm kendim takdım 58 derece bu memlekette düzgün iş yapan yok galiba. Sinirlerim bozuldu, neyse tşk ederim hepinize arkadaşlar sorun cözüldü şuan cyberpunkda 58 derece...

Ne bicim insanlar varya bu memlekette yeni pc icin birleştirme - montaj icin parca verdim adam gitmiş sıvı sogutma pompanın tek ayagını yapmamıs 2 gündür 80 dereceyle oyun oynuyordum. Bügün söktüm kendim takdım 58 derece bu memlekette düzgün iş yapan yok galiba. Sinirlerim bozuldu, neyse tşk ederim hepinize arkadaşlar sorun cözüldü şuan cyberpunkda 58 derece...
RAM hızlarını eski haline almayı unutma.

Bir de utanmadan demiş ya iyicene yaptım diye :D Komedi ya. Ben demiştim ama kasayı açın bakın hocam diye :)

Hazır sistem alıyoruz bilindik sitelerden bir termal macun sürmüşler aklınız durur. Sistem açılıyor işlemci sıcaklığı 95 derecelerde. Ülkede dediğiniz gibi düzgün iş yapan yok. Montajı kendiniz yapabiliyorsanız mutlaka kendiniz yapın. Bakın ne güzel basit bir şekilde çözmüşsünüz. Aynı yere gitseniz macun değiştirdim diyerek tekrar para bile isteyebilirdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı