R5 5600X icin 4-5 bin TL sıvı soğutma önerisi

bazii

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Şu anda aktif olarak NZXT Kraken 120mm kullanıyorum fakat neredeyse soğutmuyor, bu nedenle yeni bir soğutucu arayışındayım. 5000 - 4000 lira bandında bir bütçem var şimdilik. (kasam Cooler Master TD500 (düz TD500 V2 veya Max değil))

bu sıcak yaz günlerinde boşta 82-79 derece kışın boşta 75
Aldığınız boşta değerleri normal değil, bir sıkıntı var gözüküyor, boşta bu değerleri alıyorsanız yükte ulaştığınız değerlerle sistemin kendisini sürekli kapatması lazım. Aşırı anormal değerler. Montajda bir sıkıntı olabilir mi ? Termal macun yenilemeyi denediniz mi ? Stok soğutucu ile bile boşta bu kadar yüksek değerlere ulaşamazsınız.

Aldığınız boşta değerleri normal değil, bir sıkıntı var gözüküyor, boşta bu değerleri alıyorsanız yükte ulaştığınız değerlerle sistemin kendisini sürekli kapatması lazım. Aşırı anormal değerler. Montajda bir sıkıntı olabilir mi? Termal macun yenilemeyi denediniz mi? Stok soğutucu ile bile boşta bu kadar yüksek değerlere ulaşamazsınız.

Termal macunu 4 ay önce Thermal Grizzly aeronaut ile değiştirdim yükteyken 85 üstü görmüyor ama sadece Windows açıkken 81 gözüküyor.

Boşta 82 derece mi? Sizin soğutucu bence bozuk. Ayrıca o işlemci için kule tipi fazla fazla yeter.
şu anda bütün uygulamaları ve chrome sekmelerini kapattım sadece bu sekme ve nzxt açık 5 dk sonra yazarım değerleri tekrar

Termal macunu 4 ay önce Thermal Grizzly aeronaut ile değiştirdim yükteyken 85 üstü görmüyor ama sadece Windows açıkken 81 gözüküyor.
İşlemciyi kullanan herhangi bir şey olabilir mi ? Virüs gibi mesela. 80 dereceler sistem boştayken aşırı yüksek değerler hocam. Kaldı ki boşta 80 olan bir işlemci yükte 100 dereceyi rahatlıkla geçer. İşlemci değerlerinde herhangi bir oynama yaptınız mı ? Montajla alakalı da bir sıkıntı olabilir.

İşlemciyi kullanan herhangi bir şey olabilir mi? Virüs gibi mesela. 80 dereceler sistem boştayken aşırı yüksek değerler hocam. Kaldı ki boşta 80 olan bir işlemci yükte 100 dereceyi rahatlıkla geçer. İşlemci değerlerinde herhangi bir oynama yaptınız mı? Montajla alakalı da bir sıkıntı olabilir.

Hocam şu an biraz bekledim işlemci 78 derece aşağısı görmedi boştayken ayrıca Kaspersky Premium kullanıyorum virüs olacağını sanmıyorum bunların dışında normal bir oyuncu ne kullanıyorsa o uygulamalara sahibim. (bu mesajı yazdıktan sonra anlık 81 oldu)

İşlemciyi kullanan herhangi bir şey olabilir mi? Virüs gibi mesela. 80 dereceler sistem boştayken aşırı yüksek değerler hocam. Kaldı ki boşta 80 olan bir işlemci yükte 100 dereceyi rahatlıkla geçer. İşlemci değerlerinde herhangi bir oynama yaptınız mı? Montajla alakalı da bir sıkıntı olabilir.

1724695736798.png

Bir de bunlar var hocam aralarında yüksek ısı sağlayacak bir şey var mıdır (NZXT pompası ve fanı en yüksek ayarda ve işlemci değerleri ile oynamadım)

İşlemciyi kullanan herhangi bir şey olabilir mi ? Virüs gibi mesela. 80 dereceler sistem boştayken aşırı yüksek değerler hocam. Kaldı ki boşta 80 olan bir işlemci yükte 100 dereceyi rahatlıkla geçer. İşlemci değerlerinde herhangi bir oynama yaptınız mı ? Montajla alakalı da bir sıkıntı olabilir.
Evet uzun süre izledim ve 65 dereceye düştü işlemci belkide ben sürekli ısındığı zaman açıp kontrol ediyordum (sürekli 71 66 arası gidip geliyor)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı