R5 5600X icin anakart önerisi

Hocam zaten yurt disinda yasiyorum siz özellikleri görün diye ekstra Türkçe sayfalardan link verdim :)

Avrupa veya Amerika'daysanız birim fiyatı daha az oynak ki bu da daha iyi bir şey, 20-30 birim daha çıkıp B550 Tomahawk bile alabilirsiniz isterseniz. Güç besleme kısmında birkaç artısı var DrMos gibi, ikinci bir M.2 Frozr var ve 2.5Gb Ethernet portu var.

Avrupa veya Amerika'daysanız birim fiyatı daha az oynak ki bu da daha iyi bir şey, 20-30 birim daha çıkıp B550 Tomahawk bile alabilirsiniz isterseniz. Güç besleme kısmında birkaç artısı var DrMos gibi, ikinci bir M.2 Frozr var ve 2.5Gb Ethernet portu var.
Almanyadayim hocam. Ne gibi artisi olacak? Günlük kullanim ve ara sira oyun icin toplanacak bilgiyarar gerek var mı? Sizce?
B550 Pro sanirim PCI-e 4.0 M.2 destekliyor değil mi?

Almanyadayim hocam. Ne gibi artisi olacak? Günlük kullanim ve ara sira oyun icin toplanacak bilgiyarar gerek var mı? Sizce?
B550 Pro sanirim PCI-e 4.0 M.2 destekliyor değil mi?

Destekler hocam.

Sizin yazdıklarınızın arasından B550-A Pro en ideali bence.

Haricinde B550 Tomahawk modelini önerebilirim. Güncel fiyatlardan haberdar değilim ancak biraz daha pahalıdır sanırım. Ben 7 aydır R5 5600X ile kullanıyorum, memnunum.

Yukarıda saydığım artılar var, DrMos daha stabil voltaj ve akım sağlayan bir VRM türü. B550-A Pro'daki de tabii boş geçecek bir VRM değil.
İkinci M.2 Frozr taktığınız SSD'nin ısınmasını önler, bunu kasanın hava sirkülasyonu iyi ise de sağlayabilirsiniz o yüzden bu size kalmış.
2.5Gb Ethernet de size bağlı, yüksek hız falan isterseniz diye.

Günlük bir kullanıcıya B550-A Pro da fazlasıyla yeter bu arada, Tomahawk'ı almazsanız eksiğini hissetmezsiniz ama birim konusu daha iyi iken belirtmiş olayım dedim. Karar sizde.

Bu arada evet, B550-A Pro da PCI-e 4.0 destekliyor.

Destekler hocam.

Sağ olun :)
Sizin yazdıklarınızın arasından B550-A Pro en ideali bence.

Haricinde B550 Tomahawk modelini önerebilirim. Güncel fiyatlardan haberdar değilim ancak biraz daha pahalıdır sanırım. Ben 7 aydır R5 5600X ile kullanıyorum, memnunum.
Arada 40 € fark var hocam sizdemi B550-A Pro kullaniyorsunuz?
Yukarıda saydığım artılar var, drmos daha stabil voltaj ve akım sağlayan bir VRM türü. B550-A Pro'daki de tabii boş geçecek bir VRM değil.
İkinci M.2 Frozr taktığınız SSD'nin ısınmasını önler, bunu kasanın hava sirkülasyonu iyi ise de sağlayabilirsiniz o yüzden bu size kalmış.
2.5GB Ethernet de size bağlı, yüksek hız falan isterseniz diye.

Günlük bir kullanıcıya B550-A Pro da fazlasıyla yeter bu arada, Tomahawk'ı almazsanız eksiğini hissetmezsiniz ama birim konusu daha iyi iken belirtmiş olayım dedim. Karar sizde.

Bu arada evet, B550-A Pro da PCI-e 4.0 destekliyor.

Tamam teşekkürler fazla kullanilmacak bilgisayar hafta sonlari falan 3 4 saat bunun icinde sanirim B550-A Pro ideal.

Yok, ben Tomahawk kullanıyorum. Arkadaşın yukarıda aynen açıkladığı gibi, B550-A Pro alırsanız da Tomahawk'ın hiçbir eksiğini hissetmezsiniz bence. Daha uzun ömür için tercih edilebilir belki.

Yok, ben Tomahawk kullanıyorum. Arkadaşın yukarıda aynen açıkladığı gibi, B550-A Pro alırsanız da Tomahawk'ın hiçbir eksiğini hissetmezsiniz bence. Daha uzun ömür için tercih edilebilir belki.
4 5 sene idare etsin yeter daha sonra DDR5'li bir sistem toplarim zaten teşekkürler.
B550-A Pro fiyati bayağı uçuk.
B550-A pro 100 €
Tomahawk 140 €

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı