R5 5600X için UV yapmak

Rexna

Hectopat
Daha fazla  
Soğutucu: AMD Wraith Prism
Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Cbp açık, Volt ve GHz Auto (sabit değil)
sanallaştırma: açık
Gameboost diye bir şey hem ramde hem işlemcide açık.

Merhaba sayın forum!
İşlemcim boşta 60 derecelerde takılıyor ve bazen 70 dereceye kadar fırlıyor.
Valorant, Minecraft da çoğunluk 78-81 de dayalı kalıyor ve fan %100 dönmesine rağmen
yeryer 60'lara kadar düşüyor anlık fakat geri 80'lere çıkıyor kısacası hiç stabil değil. OCCT tesine başlar başlamazda 30 saniye içerisinde 85 dereceye kadar geliyorum sonra küçük bir zaman dilimi içerisinde 86..87.. Diye tırmanıyor ve testi devam ettirmeye korkuyorum.
1-2 Ay kadar da sıvı soğutma alamayacağım bu yüzden performans kaybetmeden veya az kaybederek UV yapmak, işlemcimi daha stabil bir şekilde çalıştırmak istiyorum.

Silikon kalitesini de bilmiyorum , öğrenmek istiyorum fakat silikon test ederken ısınma oluyor mu bilmediğim için bu öğrenme işine girmek istemiyorum.

Biostan pek fazla anlamıyorum ve hiç uv ve oc bilgim yok.

Hwinfo ile Gözlemime göre: 1.3v ta core 1 ve core 3 4.6ghz lere çıkabiliyor. Ortalama kısmında ise 1.300 V ile core 1 4.3ghz , core 3 ise 4.2ghz

Son düzenleme:
Her şeyden önde BIOS'u stok haline getirmeyi denedin mi? Gameboost dediğin olay sıkıntı yaratıyor olabilir. Bunları yaptıktan sonra performans kaybı istemediğini göze alırsak Curve optimizer ile voltaj düşürülebilir bir nebze. Bu videoyu referans alabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam , biosu stok hâle getirmek derken ? Pc yi toplayalı 3.5-4ay filan oldu bu süre boyunca sadece xmp ve sanallaştırma açtım. Biosta başka hiç bir ayara dokunmadım.

Teşekkürler hocam, BIOS'u stok hâle getirmek derken? PC'yi toplayalı 3.5-4ay filan oldu bu süre boyunca sadece XMP ve sanallaştırma açtım. BIOS'ta başka hiçbir ayara dokunmadım.
O iki ayarın yanında gameboost açtığını belirtmişsin. Bu da doğrudan işlemcinin hızlarını ve sıcaklıklarını etkiliyor. BIOS'u sıfırlayıp XMP ve sanallaştırmayı yeniden açabilirsin.

sizde açık mı hocam o ayar ? biosu sıfırlamak yerine direkt gameboostu kapatabiliyorum. yinede sıfırlayayım mı ?

Benim anakartımda öyle bir ayar yok ki açık olsun. Kapatsanız da olur ama sıfırlayın gitsin. Zor bir şey değil zaten.
bildiğim kadarı ile sadece msi anakartlarda var. teşekkürler hocam deneyip geri dönüt yapacağım.
bildiğim kadarı ile sadece msi anakartlarda var. teşekkürler hocam deneyip geri dönüt yapacağım.
sıcaklığa pek etkisi olmayan bir ayarmış denedim 1-3 derece farkediyor. Yotube'daki testlerde de böyle. işlemci silikonunu öğrenirken işlemci çok yüke giriyor mu ? ona göre uv yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Rexna normal olarak yüke girer tabii ancak bunun sakıncası yok.

Hocam şu an testteyim ve 1.0 Volt ile nasıl 4.3GHz de çalışıyor.

@Rexna normal olarak yüke girer tabii ancak bunun sakıncası yok.

Hocam silikon Gold SA:MP'le çıktı fakat PC reset attı ve PC tekrar açılınca ctr otomatik açıldı sonra info kısmında şu an golden SA:MP'le yazıyor. Reset atması normal mi?

Dosya Ekleri

• 16514005438777076357714075996486.jpg
    136,3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam silikon Gold sample çıktı fakat PC reset attı ve PC tekrar açılınca CTR otomatik açıldı sonra info kısmında şu an golden sample yazıyor. Reset atması normal mi?
Normal. Gold sample olduğunu gösterdiği kısımdaki değerlerde ne yazıyor? Mesela 1.3v 4.7 GHz gibi. Her ne kadar net sonuçlar olmasa da UV'de yardımcı olabilir bu değerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…