R5 5600X için UV yapmak

Rexna

Hectopat
Daha fazla  
Soğutucu: AMD Wraith Prism
Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Cbp açık, Volt ve GHz Auto (sabit değil)
sanallaştırma: açık
Gameboost diye bir şey hem ramde hem işlemcide açık.

Merhaba sayın forum!
İşlemcim boşta 60 derecelerde takılıyor ve bazen 70 dereceye kadar fırlıyor.
Valorant, Minecraft da çoğunluk 78-81 de dayalı kalıyor ve fan %100 dönmesine rağmen
yeryer 60'lara kadar düşüyor anlık fakat geri 80'lere çıkıyor kısacası hiç stabil değil. OCCT tesine başlar başlamazda 30 saniye içerisinde 85 dereceye kadar geliyorum sonra küçük bir zaman dilimi içerisinde 86..87.. Diye tırmanıyor ve testi devam ettirmeye korkuyorum.
1-2 Ay kadar da sıvı soğutma alamayacağım bu yüzden performans kaybetmeden veya az kaybederek UV yapmak, işlemcimi daha stabil bir şekilde çalıştırmak istiyorum.

Silikon kalitesini de bilmiyorum , öğrenmek istiyorum fakat silikon test ederken ısınma oluyor mu bilmediğim için bu öğrenme işine girmek istemiyorum.

Biostan pek fazla anlamıyorum ve hiç uv ve oc bilgim yok.

Hwinfo ile Gözlemime göre: 1.3v ta core 1 ve core 3 4.6ghz lere çıkabiliyor. Ortalama kısmında ise 1.300 V ile core 1 4.3ghz , core 3 ise 4.2ghz

Son düzenleme:
Normal. Gold sample olduğunu gösterdiği kısımdaki değerlerde ne yazıyor? Mesela 1.3v 4.7 GHz gibi. Her ne kadar net sonuçlar olmasa da UV'de yardımcı olabilir bu değerler.
Hocam siz yazmazdan önce reset atması normal değildir diye tekrar teste girdim 😂 , test biterse ss atıcağım. Keşke başlatmasaydım tekrar test.
Normal. Gold sample olduğunu gösterdiği kısımdaki değerlerde ne yazıyor? Mesela 1.3v 4.7 GHz gibi. Her ne kadar net sonuçlar olmasa da UV'de yardımcı olabilir bu değerler.
1651401766395.png

buyrun hocam

Son düzenleme:
Hocam siz yazmazdan önce reset atması normal değildir diye tekrar teste girdim 😂, test biterse SS atacağım. Keşke başlatmasaydım tekrar test.

Eki Görüntüle 1375064
Buyurun hocam
Dediğim gibi ne kadar güvenilir olduğu tartışılır ama teste göre benim işlemciye benziyor silikon kalitesi.

Şimdi PBO ve Curve Optimizer ile ayar mı yapmak istiyorsun yoksa yoksa voltaj ve frekans sabitlemek mi? Sabitlemek istiyorsan 1.2v 4.4 GHz ile denemeye başlayabilirsin. Sistem boot ettikten sonra CB23 veya gereksiz yük bindirse de P95 small FFTs ile OC'nin stabil olup olmadığını test edersin.

Dediğim gibi ne kadar güvenilir olduğu tartışılır ama teste göre benim işlemciye benziyor silikon kalitesi.
Şimdi PBO ve Curve Optimizer ile ayar mı yapmak istiyorsun yoksa yoksa voltaj ve frekans sabitlemek mi? Sabitlemek istiyorsan 1.2v 4.4 GHz ile denemeye başlayabilirsin.
hocam sizce hangisi daha iyi olur ? siz nasıl ayar yaptınız ? testi 2 defa yaptım ikisindede golden sample verdi.

@Rexna ben PBO ile 4.6 GHz ve Curve optimizerden tüm çekirdeklere -30 veriyorum. Normalde 4.7'de kullanıyordum ama havalar yavaştan ısındığı için biraz daha hız düşürdüm. Wraith Prism ile yine de 55-60 civarlarında tutabiliyorum sıcaklığı. Tabii bunun oyundaki değerler olduğunu da belirteyim.

@Rexna ben PBO ile 4.6 GHz ve Curve optimizerden tüm çekirdeklere -30 veriyorum. Normalde 4.7'de kullanıyordum ama havalar yavaştan ısındığı için biraz daha hız düşürdüm. Wraith Prism ile yine de 55-60 civarlarında tutabiliyorum sıcaklığı. Tabii bunun oyundaki değerler olduğunu da belirteyim.
oyunlarda 55-60 süper bir değer sizde mi wraith prism kullanıyorsunuz hocam ? birde -30 nasıl verdiniz hocam helal olsun stabil çalışıyor mu ?

herhangi bir şey denemeye korkuyorum hocam. pek oc uv tecrübem olmadığı için. birinin yardımı olmadan tam yapamayacağım.
Fazla voltaj falan vermediğin sürece korkmayı gerektirecek bir durum yok. Sistem açılmazsa gücü keser, anakartın üzerinde pili çıkarır, bir süre bekler ve geri takarsın. Bu şekilde BIOS sıfırlanmış olur. Eğer hala tereddüt ediyorsan Ryzen Master ile denersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı