R5 5600X işlemciye hız aşırtma yapılmalı mı?

Sıvı soğutmanız hız aşırtma için yeterli. PBO'yu kapatıp undervoltage ve frekans sabitleme yapacaksınız. Frekans yüksekken enerji tüketimi buna bağlı olarak artmaz. İşlemci ne kadar gerekiyorsa o kadar güç çeker. İşlemcinin ne kadar iyi bir silikon kalitesi varsa o kadar iyi undervoltage yaparsınız. İnternette bu işlemciye undervoltage yapmış kişilere bakın. Muhtemelen 1.3 volttan kapı açıp stabil değeri bulana kadar deneme yapmanız gerekir. Frekans arttırıp arttırmamak size kalmış ama undervoltage öneririm.
Kimi PBO acin diyor kimi kapatin pbo kapatip undervoltage yaparsam bana avantaji ne olur

Kimi PBO acin diyor kimi kapatin pbo kapatip undervoltage yaparsam bana avantaji ne olur
PBO açıp undervoltage yapmak sağlıksız. PBO dediğimiz şey işlemcinin turbosunu açmaya yarıyor. Siz frekansı sabitleyeceğiniz için turboyla bir işiniz yok. Zaten turbo frekansının da üstüne çıkacaksınız ve saat hızı sabit olacak. PBO açtığınız zaman herhangi bir ayar yapamazsınız.

CPU tier list sitesine göre deepcool LE500 > zoomflow 240X > Cooler Master ML240l. Fiyat olarak en uygun olan deepcool. Üçü de alınabilir. Bana soracak olursanız mademki daha ucuza daha iyi performans alacağım neden deepcool olmasın? Site; CPU Cooler Performance Tier List

Ayrıca Cooler Master ML120l sıvı soğutucuya sahibim. Kendi üzerinde gelen fan aşırı gıcık bir vızıltı yapıyor. Akasa Viper 12 cm fan satın aldım değiştireceğim. Cooler Master'a karşı bir antipati oluşturdu bu durum bende.

Bende ML240l V2 var le 500 ile arasında ne kadar performans farkı olur acaba bende değiştirip LE500'e geçebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ML240l V2 var le 500 ile arasında ne kadar performans farkı olur acaba bende değiştirip LE500'e geçebilirim.

Bence gerek yok. ML240L'den 360 mm bir sıvı soğutmaya geçilirse mantıklı olur. Ama fan ekleyebilir veya daha kaliteli fanlar alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gerek yok. ML240L'den 360 mm bir sıvı soğutmaya geçilirse mantıklı olur. Ama fan ekleyebilir veya daha kaliteli fanlar alabilirsiniz.
Ben ilerisi icin am5 soket icinde düşünmüştüm ama hali hazirda ml240 am5 soket destekliyormus eger aradaki performans farki fanlar ile alakali ise elimde 95cfm lik fanlar var

Sabit 4850mhz de kalacak demi kendisi frekans ayari yapmayacak o zamanda enerji tuketimi veya isi artmazmi?
Sabit değil oyunda tekli çekirdek hızında kendini boostlayacağı değer bu. Amaç UV isede PBO ve Curve optimizer gayet iyi iş görüyor. Konuda yanlış bilgiler dönmüş. Frekansa dokunmadan eksi değer verilirse gayet güzel sıcaklık düşüşü yaşanır.

Sabit değil oyunda tekli çekirdek hızında kendini boostlayacağı değer bu. Amaç UV isede PBO ve Curve optimizer gayet iyi iş görüyor. Konuda boş ve yanlış bilgiler dönmüş. Frekansa dokunmadan eksi değer verilirse gayet güzel sıcaklık düşüşü yaşanır.
Yanlış bilgilendirmeyi ben yaptıysam affola. Ben manuel olarak yapılması gerekeni belirttim. Bence manuel olarak yapmak daha iyi ısı değerleri ve stabilite ortaya çıkarıyor.

Yanlış bilgilendirmeyi ben yaptıysam affola. Ben manuel olarak yapılması gerekeni belirttim. Bence manuel olarak yapmak daha iyi ısı değerleri ve stabilite ortaya çıkarıyor.
Tüm çekirdekler için OC yapmak çoklu çekirdekle alakalı iş yükü yoksa mantıksız. Manuel de denenebilir ama tüm çekirdekler aynı silikon kalitesine sahip olmadığı için hem stabil voltaj değerini bulmak uğraştıyor hem de tekli çekirdekte çıkabileceğin maksimum hızdan oluyorsun. Bana kalırsa PBO'dan Curve optimizer ayarında çekirdekler negatif değer vermesi en iyisi olur.

Tüm çekirdekler için OC yapmak çoklu çekirdekle alakalı iş yükü yoksa mantıksız. Manuel de denenebilir ama tüm çekirdekler aynı silikon kalitesine sahip olmadığı için hem stabil voltaj değerini bulmak uğraştıyor hem de tekli çekirdekte çıkabileceğin maksimum hızdan oluyorsun. Bana kalırsa PBO'dan Curve optimizer ayarında çekirdekler negatif değer vermesi en iyisi olur.
Hız aşırtma yapmak isteyen kişi belli bir oyundan bahsetmemiş. Sizin söylediğiniz de gayet yapılabilir. Ayrıca "Ben çok fazla oyun oynamadığım için sadece oyun olarak değil genel değerlendirme yaparsanız memnun olurum." şeklinde de belirtmiş. Yani tekli çekirdek performansına odaklı şekilde söylemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı