R5 5600X macununu değiştirmeme gerek var mı?

Metin_Void

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ekran kartımın macununu değiştirdim ve sıcaklık RDR2 80-85 dereceden 65-70 derecelere düştü. Bende bu sıcaklık düşüşüne çok sevindim FPS de gayet artı. Fakat işlemci hala 80-90 derece ama ekran kartı gibi ses falan da yok. Bu yüzden sıvı soğtucuyu çıkarıp termal macunu değiştirmeye değer mi (biraz çalışan şeye dokunmak istemem nedeni de şu ben bu ekran kartının termalini ilk bir bilgisayarcıda değiştirdim ve sıcaklık azalacağına artı. Bunun nedeni de oradaki çalışan termal macunu fazla sürmüş düzeltim evde )? Bir de anakartı cıkarmadan bilgisayarı yan yatırıp sürebilir miyim termal macunu işlemciye?

Termal macun işlemcide 3 yıldır değişmedi.

Bilgisayar = RTX 3060 12 GB, R5 5600X, 32 GB RAM, termal kulandığım = MX-4

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ekran kartımın macununu değiştirdim ve sıcaklık RDR2 80-85 dereceden 65-70 derecelere düştü. Bende bu sıcaklık düşüşüne çok sevindim FPS de gayet artı. Fakat işlemci hala 80-90 derece ama ekran kartı gibi ses falan da yok. Bu yüzden sıvı soğtucuyu çıkarıp termal macunu değiştirmeye değer mi (biraz çalışan şeye dokunmak istemem nedeni de şu ben bu ekran kartının termalini ilk bir bilgisayarcıda değiştirdim ve sıcaklık azalacağına artı. Bunun nedeni de oradaki çalışan termal macunu fazla sürmüş düzeltim evde )? Bir de anakartı cıkarmadan bilgisayarı yan yatırıp sürebilir miyim termal macunu işlemciye?

Termal macun işlemcide 3 yıldır değişmedi.

Bilgisayar = RTX 3060 12 GB, R5 5600X, 32 GB RAM, termal kulandığım = MX-4

O işlemci için o sıcaklık normal ama sen gine yenile 6 7 ayda bir yenilemek lazım.

Anormal sıcaklıklar bunlar. Bende 7600x ile kule tipi soğutucu kullanırken rdr2 de 50 derecenin üstüne çıkmadı. Ve bu arada anakartı çıkarmana gerek yok.

Teşekkür ederim yardımlarınız için yarın kolları sıvayıp değiştirceğim işlemci macununu. Bir de şu kasayı yan yatırıp anakartı çıkarmadan değiştirsem termal macunu sıkıntı olur mu? Anakartı ve sıvı soğtucuyu çıkarmaya üşeniyorum biraz. Kasa bu şekilde tozları yarın haletcem inşallah.

Dosya Ekleri

• 20240204_010840.jpg
    20240204_010840.jpg
    167,1 KB · Görüntüleme: 21
Teşekür ederim yardımlarınız için yarın kolları sıvayıp değiştirceğim işlemci macununu. Bi de şu kasayı yan yatırıp anakartı çıkarmadan değiştirsem termal macunu sıkıntı olurmu ?Anakartı ve sıvı soğtucuyu çıkarmaya üşeniyorum biraz.
Anakartı çıkarmanıza gerek yok zaten. Pompayı çıkarın macunu sürün tekrar takın bu kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı