R5 5600X Masterliquid ML240L ile 74 dereceye çıkıyor

Champagne34

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar, başlıkta da okuduğunuz üzere benim problemim işlemcimin çok fazla ısınmasıyla ilgili. Sistemi şöyle yazayım hızlıca.

Anakart: ASUS TUF Gaming B550 Plus
CPU: AMD Ryzen 5 5600X
GPU: Gigabyte 3060 Ti eagle OC
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
Kasa: MSI Gungir 110R

Sistemi hazır sistem olarak İtopya'dan almıştım yaklaşık 2 ay önce, sistemi alırken NZXT 120mm sıvı soğutma taktırmıştım, yetmediğini düşünerek 4 gün önce yine İtopya mağazasından sıvı soğutmayı değiştirterek 240mm şu anki Cooler Master sıvı soğutmasını taktırdım.(Tüm parçaların montajı İtopya'da yapılmıştır). Fakat internette izlediğim sıcaklık testlerine göre bende 240mm sıvı soğutma olmasına rağmen çok fazla ısınıyor. İnternette izlediğim videolarda stok fan ile bile Valorant'ta 60 dereceyi görmezken bende 240mm sıvı soğutma ile Valorant'ta 70-75 derece oluyor. Herhangi bir OC, UV vb. işlemlerden yapmadım sadece RAM frekansını 3200e çektim o kadar. Problem ne olabilir arkadaşlar? Fan ayarlarından bakıyorum pompa çalışıyor, CPU fan çalışıyor. İtopya'ya götürdüm böyle böyle diye kontrol ettiler çalışıyor problem yok dediler. Sıcaklık değerleri normal dediler ama dediğim gibi internette izlediklerime göre hiç de normal değil yani. Aşağıya boşta ve Valorant sırasındaki CPU sıcaklıklarımı bırakıyorum.
Boşta CPU package 54 derece.
Valorant sırasında CPU package 73.9 derece (75'e kadar çıktığı oluyor), aşağıdaki SS'lerden de bakabilirsiniz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• idle.png
    idle.png
    42,4 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman sizin dediğinizi yarın macun gelir gelmez deneyeceğim, inşallah becerebilirim ve inşallah çözülür. Artık benim için çok sinir bozucu bir hal almaya başladı çünkü bu olay. 60km yol kasayı getir götür yapıyorum bir problem yok deyip yolluyorlar bu da sinirimi çok bozdu :)
Hocam bu arada keşke biraz araştırarak alsaydınız soğutucuyu, ML240L V2 dandik kategorisine giren bir soğutucu. Termal macunu değiştirip vidaları sıktıktan sonra sıcaklıkta bir değişklik görmezseniz şaşırmayın diyorum şimdiden, hani kesin çözüm değil bu.

Hocam bu arada keşke biraz araştırarak alsaydınız soğutucuyu, ML240L V2 dandik kategorisine giren bir soğutucu. Termal macunu değiştirip vidaları sıktıktan sonra sıcaklıkta bir değişklik görmezseniz şaşırmayın diyorum şimdiden, hani kesin çözüm değil bu.
Hocam o kadar da değildir herhalde ya, bu konuya 1-2 saat önce aynı işlemci aynı soğutucuyu kullanan bir arkadaşımız yazdı, benden 15-20 derece düşük sıcaklık alıyordu aynı oyunda :/

Hocam o kadar da değildir herhalde ya, bu konuya 1-2 saat önce aynı işlemci aynı soğutucuyu kullanan bir arkadaşımız yazdı, benden 15-20 derece düşük sıcaklık alıyordu aynı oyunda :/
Bu arada normalde ML240L V2’nin 100% pompa hızı 2500 RPM, sizinki şuan son hız çalışmıyor sanırım onu bi düzeltin.

Acaba hava mı alsa?
Arctic 34 e sport duo nasıldır 5600x için ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı