R5 5600X overclock tavsiyesi

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Selam arkadaşlar. Overclock işlemini bilsem de program aracılığıyla yapmak dışında hiçbir zaman tam anlamıyla hakim olamadım. İşlemcim Ryzen 5 5600X ve soğutucum Cooler Master Master Air MA610p, ana kartım MSI B450-A Pro Max. Ryzen Master programıyla "per Core" ön ayarıyla curve optimize yaptım. Güncel değerleri ilk fotoğrafta görebilirsiniz. Ancak gördüğüm kadarıyla bu işlemciyi 5.0 GHz'ye kadar çıkaranlar bile var. Ben en yüksek 4650 değerini gördüm. Garip bir şekilde PUBG oyununda işlemcimin 80 dereceyi gördüğü oluyor. Muhtemelen montajında bir sıkıntı olduğunu varsayıyorum çünkü bu değer fazla yüksek. Normalde diğer kullanıcıların testlerini baz aldığımda 70 derecelerde gezmesi olası görünüyor dolayısıyla bu kısmı dikkate almıyorum zira yeniden monte edeceğim. Nasıl bir ayar yapmalıyım, neyi kapatıp açmalıyım, voltajı düşürmeye hangi değerden başlamalıyım? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    363,5 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    194 KB · Görüntüleme: 45
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video ile R5 5500 işlemcimi 5600 ayarına getirmeyi başardım.

Hocam video kullanılamıyor diyor bende. Bir de ben mantığını öğrenmek istiyorum. Bana balık tutmayı öğretin :D

50 MHz komik bir değer olmuş, Auto OC yaptınız mı?
Evet komik oldu biraz :D Dün BIOS'tan bazı ayarları açıp Ryzen Master ile bu sefer curve optimizer kullanarak önce "All cores" optimizasyonunu yaptım ardından Auto OC'ye alarak tekrardan optimizasyon yaptım. Şu anda max speed 4750MHz olarak görünüyor. CPU voltajı Auto modunda.

Ekleme : Test sırasında bile işlemci sıcaklığım max 80'leri görürken PUBG oynadığımda 80 derecenin üstüne çıkıyordu sıcaklık bu ayarları yapmadan önce. Sonrasında test edemedim ama montajda sıkıntı olabilir gibi geliyor.

Evet komik oldu biraz :D Dün BIOS'tan bazı ayarları açıp Ryzen Master ile bu sefer curve optimizer kullanarak önce "All cores" optimizasyonunu yaptım ardından Auto OC'ye alarak tekrardan optimizasyon yaptım. Şu anda max speed 4750MHz olarak görünüyor. CPU voltajı Auto modunda.

Ekleme : Test sırasında bile işlemci sıcaklığım max 80'leri görürken PUBG oynadığımda 80 derecenin üstüne çıkıyordu sıcaklık bu ayarları yapmadan önce. Sonrasında test edemedim ama montajda sıkıntı olabilir gibi geliyor.
hocam işlemcinde bir sıkıntı olabilir termal macun yenile fan bakımı yap ve değerleri atarsan yardımcı olabilirim sıkıntı olabilir dediğim gibi.,

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı