R5 5600X overclock sorunu

Yani hocam ben de overclockta uzman değilim fakat deneme yanılma yöntemiyle doğru yolu bulabildim. Ama sizin yerinizde olsaydım işlemciyi default ayarlara salardım. O zaman sıcaklıklar ne durumda oluyor? Kendi voltaj verir daha iyi olur da sıcaklıklar aşırı yükselirse sabit bir voltajla GHz ayarını denemelisiniz.

Stoktan ziyade şu anki haliyle kullanmam bile daha mantıklı olmaz mı hocam?(4.45 1.255) Sıcaklıklar daha az cinebench skoru 1000 fazla.

Çok fazla zaten, aşırı takoz işlemci özel seçip yollamışlar herhalde. 1.4 voltajda 4.8 olmuyor 🤣.

Öyle bir ayarda yok malesef siz ne tavsiye edersiniz default ayarlara mı döneyim?
Sistemde darboğaz yok. Zaten işlemci çoğu zaman tam güçte çalışmayacak. Windows ayarlarından dengeli güç moduna alıp , sıcaklık sorunları olmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum. Gerekirse de bırakın işlemciniz çalışsın. OC yapmaya karşı değilim 5600 de uygun bir işlemci ama silikon şansız geldiyse de çok önemli değil zaten 3060 için fazlasıyla yeterli darboğaz durumunda yok.

Aldım bakalım defaulta. Statik OC dışı şu ayarı şöyle yap falan dediğiniz bir şey var mı PBO vs. gibi? Sıcaklıklarım prime 95'de 49 derece ama 3450 mhz'de çalıştı. Biraz daha hızlı çalışmasını nasıl sağlayabilirim?

Her şeyi defaulta aldım bir de pbo açtım. Sorun çözüldü konu kapanabilir teşşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı