R5 5600X sistem için overclock tavsiyesi

LoneRanger

Hectopat
Daha fazla  
RAM
PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4
Ekran kartı
Asus Rog Strix Rtx 3080 8GB
Anakart
Asus Rog Strix B550-A Gaming
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600X
Merhaba arkadaşlar. Elimdeki sistemde her birini o.c etmek istiyorum aslında ekran kartını undervolt ile kullandım uzun zaman işlemcide aynı şekilde. Fena değildi ama sıvı soğutma boşa zayi oluyor gibime geldi en baba oyunda 55 derece işlemci saçma gelmeye başladı. Alabileceğim Max perf. İçin yardımcı olursanız çok memnun olurum :) Her türlü BIOS dahil anlık video ve fotoğraf ya da arama ile de paylaşım yapar yardımcı olmanızı kolaylaştırırım. Özellikle belirtmek istiyorum ki PBO çok denedim işlemciye ama AI tweaker ve AMD o.c kısmında sürekli crash yiyorum en sonunda AMD Ryzen Master'dan düz bir ayar yaptım. Direkt normal frekans ve voltaj o şekilde kullanım sağladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Curve Optimizer kısmında negatif değerler vererek deneyin, çökme olduğunda bir önceki haline getirin. Bu şekilde her çekirdek için en düşük noktayı bulun. Bu adımı geçtikten sonra ppt gibi ayarları yaparsınız.

Curve Optimizer kısmında negatif değerler vererek deneyin, çökme olduğunda bir önceki haline getirin. Bu şekilde her çekirdek için en düşük noktayı bulun. Bu adımı geçtikten sonra ppt gibi ayarları yaparsınız.
hocam ai tweaker ve advanced sekmesinde 2 adet pbo varya orasıda karıştı ikisini de yapmam mı gerekiyor ? sanki advanced kısmındaki accept diyerek girdiğimiz amd o.c kısmı işe yaramıyor gibime geliyor. birde curve kısmında negatif yapınca - 10dan başladığımızı varsayarak - 30 mu daha iyi sonuç veriyor - 10 mu mesela düşükmü yüksek mi acaba ?

Hocam AI tweaker ve Advanced sekmesinde 2 adet PBO var ya orasıda karıştı ikisini de yapmam mı gerekiyor? Sanki Advanced kısmındaki accept diyerek girdiğimiz AMD o.c kısmı işe yaramıyor gibime geliyor. Bir de curve kısmında negatif yapınca - 10'dan başladığımızı varsayarak - 30 mu daha iyi sonuç veriyor - 10 mu mesela düşükmü yüksek mi acaba?

Ben ikisini de aynı şekilde ayarlamıştım. Watt ve voltaj limitlerini elle girmek yerine anakartın limiti seçmiştim. Curve negatif yaparsanız, daha düşük voltajda daha fazla performans vermeye çalışır diye biliyorum. Kendim negatif all core -30 kullanıyorum. Yaptığım ayarları kaydetmiştim, atarım buraya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı