R5 5600X RTX 2080 sistem yükseltme önerisi

Monitör konusunda çok bir tavsiyem yok, ama bu model fiyatını hakediyor gibi duruyor.
Tamamdır hocam. Ben monitör için farklı bir konu açayım daha iyi olur gibi.

Ekran kartını taktım, oyunlarda dediğiniz gibi darboğaz oluyor, yer yer takılmalar yaşanıyor. Sanırım işlemciden kaynaklı.

MSI Afterburner programı ile değerlere baktığım da GPU %100 değerde seyretmiyor.

BF1 Online %65-80, Valorant %30-45, Forza Horizon %60-75, Witcher 3 %65-80.

İşlemci ise tüm oyunlar da %100, altına inmiyor.

Tüm oyunlar da çözünürlük 1920x1080 ayarlar oyunun izin verdiği en ultra ayarlar olacak şekilde test ettim.

Tamamdır hocam. Ben monitör için farklı bir konu açayım daha iyi olur gibi.

Ekran kartını taktım, oyunlarda dediğiniz gibi darboğaz oluyor, yer yer takılmalar yaşanıyor. Sanırım işlemciden kaynaklı.

MSI Afterburner programı ile değerlere baktığım da GPU %100 değerde seyretmiyor.

BF1 Online %65-80, Valorant %30-45, Forza Horizon %60-75, Witcher 3 %65-80.

İşlemci ise tüm oyunlar da %100, altına inmiyor.

Tüm oyunlar da çözünürlük 1920x1080 ayarlar oyunun izin verdiği en ultra ayarlar olacak şekilde test ettim.
Dediğim gibi 1080p testlerde darboğaz yaşarsın. 2K oynamak daha mantıklı. Birde benim kendi monitörümün nit değeri düşük yani parlaklığı oluyor galiba, öğlen kullanımda güneş vurduğundan hiçbir şey göremiyorum. Alacağın monitörde buna dikkat etmeni öneririm.

Dediğim gibi 1080p testlerde darboğaz yaşarsın. 2K oynamak daha mantıklı. Birde benim kendi monitörümün nit değeri düşük yani parlaklığı oluyor galiba, öğlen kullanımda güneş vurduğundan hiçbir şey göremiyorum. Alacağın monitörde buna dikkat etmeni öneririm.
Hocam evet darboğaz oluyor, en kısa zaman da 2K monitörü de alacağım.

İşlemci geldi bugün kurulumunu yapacağım fakat termal macun almam gerekiyor.

Cooler Master Mastergel Pro veya Maker güzel sanırım. Öneriniz var mıdır?

Hocam evet darboğaz oluyor, en kısa zaman da 2K monitörü de alacağım.

İşlemci geldi bugün kurulumunu yapacağım fakat termal macun almam gerekiyor.

Cooler Master Mastergel Pro veya Maker güzel sanırım. Öneriniz var mıdır?
Çoğu iş görür hocam, ben Arctic MX-4 kullanıyorum.

Hocam 2K ayarlar yüksek-ultra Rdr2 değerleri bunlar.

Bir sorun var mı sizce?

Dosya Ekleri

• IMG_3700.jpeg
    IMG_3700.jpeg
    472,1 KB · Görüntüleme: 21
Hala biraz darboğaz var sanırsam, ama yine de değerler iyi. 2K 93 FPS şahane olmuş zaten. Bir sorun gözükmüyor.
Hocam o darboğazı da burada ki bir konudan yardım alarak çözeceğim aynı bileşenlere sahip bir arkadaşta darboğaz yaşamış.

FPS anlık o değerlerden 60-70 arasına iniyor o da darboğazdan yüksek ihtimalle.

Hocam bildiğiniz üzere ssd de aldım ama galiba ssd için vida gerekiyor o vida özel bir vida mı? Yoksa o yuvaya uygun vida iş görür mü? Bir de yükseltici var mı anakartta onu da şu an hatırlamıyorum işte olduğumdan, yoksa eğer o parçayı nasıl temin edebilirim?

Hocam size bir şey diyeceğim umarım gülmezsiniz cahilliğime verin :D

Yeni işlemciyi taktıktan sonra bilgisayarı başlatırken ekrana We detected a new f tpm vs vs uzun bir yazı çıkıyordu ben de N tuşuna basıp geçiyordum.

Sonra merak ettim internette Y tuşuna basın bios kendisi halletsin gerekli ayarları yapsın gibi bir yazı okudum ve şu an tekrar RDR2 yi teste ettiğim de ayarlar yine aynı şekilde 2k ultra iken sonuçlar aşağıda ki gibi....

Gördüğünüz gibi durum bu.

Ve bir de Kaspersky Premium üyeliği satın aldım tam tarama yapamama rağmen onlarda virüs, trojen buldu ve bunlar silinemiyor.

Haftasonu sıfırdan windows 11 kuracağım yani formatlayacağım. Nihai sonuçlara ulaşacağız gibi duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3718.jpeg
    IMG_3718.jpeg
    358,9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
E artık ne yaptıysanız (büyük ihtimalle otomatik olarak BIOS performans ayarlarını yapmıştır) darboğaz ortadan kalkmış hocam. Ekran kartının tam gücünü, işlemciyi zorlamadan kullanıyorsunuz. Ayrıca sıcaklıklar 2K Ultra ayarlara göre gayet iyi. Windows 11'i tekrardan kurmak size kalmış ama test sonuçlarında hiçbir sorun yok gibi duruyor.

Yeni işlemciniz Ryzen 7 5700X3D galiba, test sonuçları gayet iyi hocam. RDR 2 gibi oyunlar, işlemciden ziyade ekran kartı kapasitesini kullanır. O yüzden neden FPS artmadı gibi bir derdiniz olmasın. Valorant vs. oynayacaksanız FPS iniz bayağı artacaktır. Birde işlemci modelinizin faydaları hakkında bir video izleyebilirsiniz.

m.2 SSD aldınız değil mi? Genelde SSD'yi anakarta oturtmak üzere ya oraya sabit bir mekanizma ya da vida olur. Vidalı ise anakartın kutusunda olması muhtemel. Değilse bir bilgim yok hocam yanlış yönlendirmeyeyim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı