R5 5600X, RTX 3060 12 GB sistemde The Last of Us Part 2 FPS'i düşüyor

onurcan60

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Last of Us part 2 de FPS'im yüksek orta karışık ayarlarda 70'den birden 1'e 10a düşüyor test videolarına baktığım zaman böyle bir sorun yok. Nasıl çözeceğim acaba bu sorunu? R5 5600X RTX 3060 12 GB, RAM de 16 GB bulunuyor. İşlemcinin termal macununu henüz yenilemedim yaklaşık 3 yıl oldu. Termal macundan yapma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner yükle, FPS 1E düştüğündeki sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin, böylece sorunun ısınmadan kaynaklı olup olmadığını anlarsın. Sonrasında bilgi verirsen çözüm bulabiliriz.

Arkadaşlar Last of Us part 2 de FPS'im yüksek orta karışık ayarlarda 70'den birden 1'e 10a düşüyor test videolarına baktığım zaman böyle bir sorun yok. Nasıl çözeceğim acaba bu sorunu? R5 5600X RTX 3060 12 GB, RAM de 16 GB bulunuyor. İşlemcinin termal macununu henüz yenilemedim yaklaşık 3 yıl oldu. Termal macundan yapma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

RAM kaynaklı olma ihtimali yüksek. Part1 de benzer problemleri RAM'den dolayı yaşıyordum.

MSI Afterburner yükle, FPS 1E düştüğündeki sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin, böylece sorunun ısınmadan kaynaklı olup olmadığını anlarsın. Sonrasında bilgi verirsen çözüm bulabiliriz.

Tam burada FPS 10'a düştü bakabilirsiniz değerlere. Grafikler de düşük ayarlarda.

RAM kaynaklı olma ihtimali yüksek. Part1 de benzer problemleri RAM'den dolayı yaşıyordum.

Geçen sene part 1 oynadım böyle bir sorun yaşamadım.

Olabilir benimki 3070 ama işlemcim 90 derece oluyor aniden donuyor.

Baktınız mı, sıcaklıktan dolayı mı acaba :)

Baktınız mı, sıcaklıktan dolayı mı acaba?

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-18_183832468.png
    resim_2025-07-18_183832468.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 23
Tam burada FPS 10'a düştü bakabilirsiniz değerlere. Grafikler de düşük ayarlarda.

Baktınız mı sıcaklıktan dolayı mı acaba :)

Baktınız mı sıcaklıktan dolayı mı acaba?

Benimki FX517zr.
Bence direkt laptoplarda 90 gosteriyor. İşlemciyi kısrım.
Turbo Boost'u kapattım sonra plleri azalttım
Fanları Max yaptım tam 90 oluyor 90 da duruyor. Bende sinirlendim sıfırladım bilgisayarı geri yükledim eski ayarlarıyla. Yine 90 oluyordu. Geri sıfırladım artık oynamıyorum.

Baktınız mı, sıcaklıktan dolayı mı acaba :)

Baktınız mı, sıcaklıktan dolayı mı acaba?
Ekren kartı sıcaklığı normal, işlemci biraz fazla ama yine de yaz aylarında normal sayılabilir. fps düşüşü ısınmadan kaynaklı değil. Oyunun optimizasyon sorunu var mı bilmiyorum benzer konuları incelemenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı