R5 5600X RTX 3060 Ti sistem nasıldır?

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler parçalarım şuan ki fiyat üzerinden kesinlikle değil şuan hesaplayınca evet çok pahalı oluyor. O yüzden parça kalitesi ve uyumluluğu olarak düşünün.
Anakart, işlemci, kasaya ücret vermeyeceğim ram ve sıvı soğutmanın yarısını ben vereceğim PSU yurtdışından arkadaşım götürecek oda 1000 tl civarına geliyor 850w fazla fakat evganın o PSU'su bana ömürlük gider diye düşünüyorum. Ekran kartına gelince atmış olduğum ekran kartı amazon germany'de arada bir indirime giriyor ve fiyatı 9900 10000 bandına kadar düşüyor eğer yurtdışından arkadaşım bana evga 3060ti ftw3 modelini getirmesse amazondan gigabyte ın o ekran kartını almayı düşünüyorum.

Fiyat ne kadar hocam toplam?

Belki o bütçede daha iyi hazır sistemler bulabilirsiniz iade edip.
Herhangi bir bütçem yok parçaların çoğunu ücretsiz olarak alacağım en kötü ihtimalle ekran kartına ücret vereceğim sadece

Çoğu parça olması gerektiğinden pahalı. Sadece Amazon yerine Akakçe üzerinden benzer parçaları toplamayı deneyebilirsiniz.
Şuanki fiyatlar kafanızı karıştırmasın parça bazında bakmanız daha iyi olur.

Çok pahalıya geliyor gibi ayrıca Gigabyte'ın kartını almazdım Aorus hariç.
3060 ti 9900 10000 tl civarına düşüyor bazen zotacın 2 fanlı modeline 10000 tl vermektense onu almayı yeğlerim açıkcası.

Malesef hazır sistem alamıyorum o kadar ücret veremem bazı parçalarımı takas ile alıyorum o yüzden.

Çevre birimlerimi alalı biraz oldu arctic 5 ten memnunum fakat 4 5 saatlik kullanımlarda acıtıyor açıkcası mouse ise yanları kauçuk olduğu için uzun süreli kullanımda erimeya başlıyor. Monitör aldığımda ölü piksel çıkmadı ve arkadaşımda asus tuf vardı ondaki ghostu görünce iadeden hepten vazgeçtim ama dedikleriniz gerçekten çok güzel yeni çevre birimleri almayıda düşünüyorum dedikleriniz üzerinden ilerleyeceğim teşekkürler.

Attığınız ramlar 3200 tl ye denk geliyor 2750 ise corsairin üstelik 3600 mhz ve 16 cl neden crucial almalıyım.

Dediğim gibi hocam attığım RAM'ler oc ile 3800MHz CL14 yapılabiliyor o yüzden attım.

Anladım benim attıklarım sizce 3800e çıkar mı? Açıkçası daha önce OC hiç yapmadım pek de sevmiyorum ama RAM için XMP üzerinden bir OC çok kötü değildir.

Yok hocam attığınız RAM OC'a pek uygun değil.

Anladım peki sizce 200 MHz ve 2CL değer çok aşırı fark eder mi? Çünkü şu an 3200 MHz Corsair red kullanıyorum 4 yıl oldu memnunum o yüzden

Biraz fark eder istemezsen Corsair de alabilirsin çok sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…