R5 5600X - RTX 3070 sistem geç açılıyor

Yusuf Kerim

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Sistemim.
Ryzen 5 5600X, MSI RTX 3070 Ventus 3X.
RAM 16 GB 3200 MHz (Dual kit)

Sistemdeki SSD https://www.hepsiburada.com/adata-x...3000mb-s-ssd-asx8200pnp-1tt-c-p-HBV00000IQ5QL

Sistem biraz geç açılıyor sebebi nedir? Laptopum 2 snden kısa sürede açılırken bu sistem 30 sn de kendine geliyor. İçi o kadar dolu da değil. Merak ettiğim şey SSD'den kaynaklı bir durum mu?

Sisteminizin bir sorunu yok büyük ihtimal SSD ile ilgili bir sorun var.

Laptoplar yapısı gereği daha hızlı açılır. Benim PC 15 saniyede falan kendine geliyor ancak arkaplan uygulamaları kısıtlamasam 20-25 saniyeye çıkar.

Steam, Discord, Uplay, Origin vs. gibi her zaman kullanılmayan programları başlangıçta çalıştırmayın. SSD kötü bir SSD değil.

Laptoplar yapısı gereği daha hızlı açılır. Benim PC 15 saniyede falan kendine geliyor ancak arka plan uygulamaları kısıtlamasam 20-25 saniyeye çıkar.

Steam, Discord, Uplay, Origin vs. gibi her zaman kullanılmayan programları başlangıçta çalıştırmayın. SSD kötü bir SSD değil.

Hocam SSD'de sorun olabilir. Evet kötü değil ama olmaması lazım. Benim PC 7 saniye sürüyor ana ekrana gelmesi. Her şeyin basalamsı da 5 saniye falan hani sıkıntı çekmesin diye 1 dakika alışkanlık olduğu için beklerim. Fakat arkadaşınki çok normal gelmedi. SSD'de üretim hatası olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı