R5 5600X - RX 6700 XT vs i5 12400F - RTX 3060 Ti

Hocam parça alıp eklemek istemiyorum hazır yapıp gönderdinler istiyorum. Sitede de sadece bu soğutucular var. O yüzden dedim.

Yazınıza istinaden yazmak istedim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama. Yıllar önce kendi sistemimi toplarken 1 gün geç olsun benim topladığım benim bildiğim kasa olsun diye çok emek harcadığım günler oldu. Bugünkü sistemleri toplamak biraz daha kolay. Yani bir şeyleri istemezseniz bu hayatta bir şeyler elde edemezseniz. Aldığın sistemi toplarken boz demiyorum. Toplamaya çalış. Yapamazsan bir bilgisayarcıya git.

Hocam bu konularda bilgili birine benziyorsunuz. Aklımda birkaç sistem daha var. Buradan yazsam konu dışı sayilip ceza alir miyim? Öyleyse eğer size bir yerden ulaşabir miyim Discord vb.

İletişim yerleri yasak hocam forumda , buradan atabilirsiniz sistemleri.

Yazınıza istinaden yazmak istedim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama. Yıllar önce kendi sistemimi toplarken 1 gün geç olsun benim topladığım benim bildiğim kasa olsun diye çok emek harcadığım günler oldu. Bugünkü sistemleri toplamak biraz daha kolay. Yani bir şeyleri istemezseniz bu hayatta bir şeyler elde edemezseniz. Aldığın sistemi toplarken boz demiyorum. Toplamaya çalış. Yapamazsan bir bilgisayarcıya git.
Hocam o kadar felsefik düşünmenize gerek yoktu. Ben daha kolay olsun diye internetten eklemek istedim. Ama eğer sitedekiler berbat ve alınmıyacak derece ise bunu bir bilgisayarcıya gidip geliştirceğimi yukarıda yazdım zaten. Ve internet sitesindekinin yeterli olup olmadığını öğrenmek için buradayım. Sadece hazırı varken uğraşmak istemiyorum aradaki fark uçurum değil ise eğer

Hocam o kadar felsefik düşünmenize gerek yoktu. Ben daha kolay olsun diye internetten eklemek istedim. Ama eğer sitedekiler berbat ve alınmayacak derece ise bunu bir bilgisayarcıya gidip geliştirceğimi yukarıda yazdım zaten. Ve internet sitesindekinin yeterli olup olmadığını öğrenmek için buradayım. Sadece hazırı varken uğraşmak istemiyorum aradaki fark uçurum değil ise eğer

Ben fikrimi söyledim. Bunu uygulamak uygulamamak senin elinde. 🙂kendi sistemimi ekonomik nedenlerden 1 sene de topladım. Sabırla yavaşça sakince. Acele etmek güzel olabilir.
Bazen hatadır. Bir örnek verelim. O zaman monitör alamadım. Şimdi 4K monitör bakabiliyorum. Bütçe 15-20 arası. Sabrın karşılığı.

İletişim yerleri yasak hocam forumda , buradan atabilirsiniz sistemleri.
Sistem 1

3070TI
I5 1200F
MSI PRO B660-A
MSI 2TB M.2 SSD
MSI MAG SHIELD 110A KASA
CORSAIR 8+8 16GB
Corsair hydro serisi h45 işlemci sıvı soğutma/Msi mag coreliquid c240 argb 240mm içlemci sıvı soğutma
750W
FIYAT : 33K - 1tb hali 31k

Sistem 2

3070TI
12400F
ASUS H610M-H
PATRIOT 2X8 16GB RAM
WD SN 570 500GB BLUE SSD
ASUS TUF GAMING GT301
SEAGATE 1TB HDD
650W
FIYAT : 24K - sogutucu eklenmemis

Sistem 3

3070
I5 12400F
ASUS B660M-K
KINGSTON 2X8 16GB RAM
CRUCIAL P2 1TB M.2 SSD
MSI MAG FORGE 100R KASA
650W
CM ML 120L V2 RGB/ASUS TUF LC 120RGB AIO AURA SYNC120MM/MSI MAG CORELIQUID 240R V2 240MM/ASUS ROG STRIX LC 120 RGB AURA SYNC 120MM/ASUS TUF LC 240 ARGB AIO
FIYAT : 27K

Sistem 4

6800XT
I5 12400F
CIGABYTE H610M H
CORSAIR VENGAENCE RGB 2x8 16GB RAM
2X SILICON POWER P34A60 M.2 SSD
LIAN LI LANCOOL 205 MESH
FSP 750W HYDRA GSM LITE PRO80+GOLD
FIYAT : 24K- işlemci soğutma yok

Diğer 2 sistemde konudakiler onlardada 1TB SSD 2X16 32GB RAM mevcut. Sizce bu sistemlerden hangisini tercih etmeliyim?

Ben fikrimi söyledim. Bunu uygulamak uygulamamak senin elinde. 🙂kendi sistemimi ekonomik nedenlerden 1 sene de topladım. Sabırla yavaşça sakince. Acele etmek güzel olabilir.
Bazen hatadır. Bir örnek verelim. O zaman monitör alamadım. Şimdi 4K monitör bakabiliyorum. Bütçe 15-20 arası. Sabrın karşılığı.
20K ya ne monitörü hocam aman diyim 😃

Sistem 1

3070 Ti.
i5 1200F.
MSI Pro B660-A
MSI 2TB M.2 SSD.
MSI MAG Shield 110a kasa.
Corsair 8+8 16 GB.
Corsair Hydro serisi H45 işlemci sıvı soğutma/Msi MAG CoreLiquid C240 ARGB 240mm içlemci sıvı soğutma.
750W.
Fıyat: 33K - 1TB hali 31k.

Sistem 2

3070 Ti.
12400F.
ASUS H610M-H
Patriot 2x8 16 GB RAM.
WD sn 570 500GB Blue SSD.
ASUS TUF Gaming GT301.
Seagate 1TB HDD.
650W.
Fıyat: 24K - sogutucu eklenmemis.

Sistem 3

3070.
i5 12400F.
ASUS B660M-K
Kingston 2x8 16 GB RAM.
Crucial P2 1TB M.2 SSD.
MSI MAG Forge 100R kasa.
650W.
CM ML 120l V2 RGB/ASUS TUF lc 120RGB AiO Aura SYNC120MM/MSI MAG CoreLiquid 240r V2 240MM/ASUS ROG STRIX lc 120 RGB Aura Sync 120MM/ASUS TUF lc 240 ARGB AiO.
Fıyat: 27k.

Sistem 4

6800XT.
i5 12400F.
Cıgabyte H610M h
Corsair Vengeance RGB 2x8 16 GB RAM.
2X sılıcon Power P34A60 M.2 SSD.
Lian Li lancool 205 mesh.
FSP 750W Hydra GSM Lite Pro80+Gold
Fıyat: 24K- işlemci soğutma yok.

Diğer 2 sistemde konudakiler onlardada 1TB SSD 2x16 32 GB RAM mevcut. Sizce bu sistemlerden hangisini tercih etmeliyim?

20k ya ne monitörü hocam aman deyim 😃

Hocam benim bileşenlerin içinde bulunduğu bir hazır sistem buldum Sinerji tekrar aynı parçaları içeren hazır bir sistem toplamış dilerseniz link olarak şöyle bırakayım bir inceleyin içindeki her parça benim kullandıgım parçalardır lakin fiyatı biraz artmış bilginize.

Hocam benim bileşenlerin içinde bulunduğu bir hazır sistem buldum Sinerji tekrar aynı parçaları içeren hazır bir sistem toplamış dilerseniz link olarak şöyle bırakayım bir inceleyin içindeki her parça benim kullandıgım parçalardır lakin fiyatı biraz artmış bilginize.

Değişen tek şey ekran kartının modeli Gigabyte Gaming OC versiyonundan vision OC versiyonuna geçilmiş RAM'lerde de 3600MHz yükseltme yapmıştım ben o şekilde linkten bir inceleme yapabilirsiniz, sistem içinde 3200 MHz RAM kullanılmış yükseltmeyi ona göre ayarlayabilirsiniz dilerseniz bir be B450M yerine B550M yükseltme yaparsanız çok daha ileriye dönük bir sistem olur.

@stogro 4. sistem bayağı bir canavarmış, 6800 XT diyorsun maşallah.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyata kötü maalesef, 3060 Ti bu bütçenin kartı değil.

@stogro sistem bayağı bir canavarmış, 6800 XT diyorsun maşallah.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kesinlikle ben aldıgımda 19k fiyat bandındaydı yükseltmelerle 20k yı bulmuştu şu an aşırı uçmuş dediğim gibi arkadaş tercih ederse diye bırakmak istedim buraya da.

Değişen tek şey ekran kartının modeli Gigabyte Gaming OC versiyonundan vision OC versiyonuna geçilmiş RAM'lerde de 3600MHz yükseltme yapmıştım ben o şekilde linkten bir inceleme yapabilirsiniz, sistem içinde 3200 MHz RAM kullanılmış yükseltmeyi ona göre ayarlayabilirsiniz dilerseniz bir be B450M yerine B550M yükseltme yaparsanız çok daha ileriye dönük bir sistem olur.
Hocam fiyat biraz tuzlu geldi sanki bana bir iki bir şey ekledim 30kyı buldu. Soğutmasız. Yardimci olduğun ve bilgi verdiğin için teşekkur ederim. Senin aldiğin fiyata olsa alirdim fakat bu sistem uçmuş biraz 3060ti göre maalesef. Bu arada 1080pde mi 2kda mı oynuyorsun ve bu sistemlerden hangisini önerirsin?

@stogro 4. sistem bayağı bir canavarmış, 6800 XT diyorsun maşallah.

Bu sistemler arasında 6800xtliyi mi öneriyorsunuz digerlerine gore?

Arkadaşlar şu iki sistem arasında kaldım.

1: 3060 Ti.
i5 12400F.
ASUS Prime B660M-A
CM Hyper 212 Black Edition V2 120mm.

2: 6700XT.
R5 5600X.
MSI B550M-A Pro.
Sapphire Nitro+ S240-A 240mm/Asus ROG STRIX lc 120 ARGB 120mm.

Sistemin diğer özellikleri aynı olduğu için sadece bunları yazıyorum. Sizce hangi sistem daha iyidir?
2. ama Nvidia'yı tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı