R5 5600X sistem alınır mı?

OC falan yapmayı düşünmüyorum, dediğiniz gibi o anakartı almaya değmez gibi.

Diskler zaten her zaman alınabilir.

Fan almak sıkıntı değil, 4000D daha iyi diyorsanız alabilirim.

Lancool 215 daha iyidir. Aslinda tasarimini daha cok begendini alabilirsin. Son bir sistemi alabilir miyim?

Bir tek şu 980 Pro 1TB göz koydum, o kadar 😀 diğer SSD'lerin 2 katı hızı var gibi. Diğer parçaların hepsi mükemmel oldu bence.

O senin kararina kalmis hocam. 980 Pro'nun 500GB versiyonunda ki veri yazma garantisi 300TBW.
1TB modeli ise 600TBW. Yani bütçe yetiyorsa daha iyi olur tabii. Her turlu daha iyidir.

O senin kararina kalmis hocam. 980 Pro'nun 500GB versiyonunda ki veri yazma garantisi 300TBW.
1TB modeli ise 600TBW. Yani bütçe yetiyorsa daha iyi olur tabii. Her turlu daha iyidir.
Çok azıcık aşacağız ama değer gibi. Tekrardan teşekkür ediyorum hocam yardımcı olduğunuz için. İyi geceler dilerim.

@ismailkarsli hocam dediğim zaman dediğim sistemin ve ekran kartı olarak red devil modelini alabilseydiniz, cidden uyguna gelecekti. Şuan paylaştığım sistemin fiyatı 13.500-13.400 civari tutuyor.
Sistemi inceleyebilirsiniz. İstenirse 16 GB ram daha eklenebilir. Bu arada RX 6600 XT için Ryzen 5600X bile fazlasıyla yeterli, sadece 14.000 TL bütçe ile neler alabilirsiniz görün ve anlayın istedim. Fiyat düşürmek için işlemci ryzen 5600X yapılıp, psu daha uygun bir model ile değiştirilip, sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucu seçilirse tahmini olarak 1400-1600 TL arası fiyat düşebilir. Yani işlemci, psu ve soğutucu değişimi ile sistem çok daha uygun fiyata toplanabilir. Tercih sizindir.

Son düzenleme:
@ismailkarsli hocam dediğim zaman dediğim sistemin ve ekran kartı olarak Red Devil modelini alabilseydiniz, cidden uyguna gelecekti. Şu an paylaştığım sistemin fiyatı 13.500-13.400 civari tutuyor.
Sistemi inceleyebilirsiniz. İstenirse 16 GB RAM daha eklenebilir. Bu arada RX 6600 XT için Ryzen 5600X bile fazlasıyla yeterli, sadece 14.000 TL bütçe ile neler alabilirsiniz görün ve anlayın istedim. Fiyat düşürmek için işlemci Ryzen 5600X yapılıp, PSU daha uygun bir model ile değiştirilip, sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucu seçilirse tahmini olarak 1400-1600 TL arası fiyat düşebilir. Yani işlemci, PSU ve soğutucu değişimi ile sistem çok daha uygun fiyata toplanabilir. Tercih sizindir.

O kasa pek iy değil. Lian Li lancool 215 varken tercih edilmez.

PSU iyi. Fakat Core Reactor gibi bir seçenek varken o da alınmaz. Core Reactor tam modüler.

P5 alınabilir. Ona 980 Pro önerdim. Bütçesi yettiği için. Çok daha üst düzey bir SSD zaten.

PF240 yerine sycthe fuma 2 önerdim. Çünkü 5600X için gereksiz. PF240 sorun çıkardığını gördüm birkaç yerde.

5800X + 6600XT ikilisi gereksiz olur.

@356280 gerekli olduğu için değil, 14.000 TL bütçe ile neler alabileceğini anlayabilmesi için paylaştım. Yorumumda zaten Ryzen 5600X işlemcinin yeterli olup, alınabileceğini belirttim. Kasa, SSD ve işlemci soğutucu fiyatına göre karşısında durabilecek bir donanım bulunmadığı için PSU önerimi ise ileride RTX 3070-3070 Ti veya farklı bir varyasyon yükseltmesi yapabilir ve fiyatının oldukça uygun olması nedeniyle paylaştım. Tabii ki konu sahibi istediğini alabilir. Sonuçta en uygun fiyat ile en yüksek performansa ulaşması bizi mutlu eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı