R5 5600X sistem donuyor

Burak Songur

Centipat
Daha fazla  
Sistem:
  • ASUS B550-E GAMING anakart,
  • CPU R5 5600X,
  • GPU ASUS TUF 3060,
  • RAM G.Skill Trident Z 2x8,
  • PSU ASUS TUF 750W,
  • Kasa ASUS TUF GT501.
Merhaba, bugün işlemci sıcaklığı ve kullanımı ile alakalı bir soru sormuştum. Şu an sistemimde bir sorun var sistem donuyor. Dün gece ve bu akşam sistem aniden dondu. Mavi ekran, siyah ekran veya başka bir şey olmadı, ekran donduğu haliyle kaldı. CTRL + Alt + Del kullanarak görev yöneticisine de bakamadım. Mecburen Power tuşu ile sistemi kapatıp açtım. Hangi testleri yaparak donanımsal bir sıkıntı olup olmadığını anlarım? Ayrıca sisteme yeni format attım, sadece 5 6 oyun indirdim Steam'den. Bir virüs veya zararlı uygulama yüklü olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD veya SSD nizi HD Tune programı ile tarama yapın. RAM'ların MHz değerleri stabil mi kontrol edin.

CrystalDiskMark ile test etsem o vardı bende. Sistemde takılı sadece SSD var Samsung 970 evoplus 500GB.
CrystalDiskMark ile test etsem o vardı bende. Sistemde takılı sadece SSD var Samsung 970 evoplus 500GB.

Ayrıca RAM frekansım 3200 MHz stabil olup olmadığını nasıl anlarım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı