R5 5600X sistem için ROG STRIX B550-F Gaming vs. MAG B550 Tomahawk

Triforcce

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bu anakartlar indirime girmiş. Alınır mı?

ASUS ROG STRIX B550-F Gaming anakartlar, AMD B550 AM4 DDR4 4400 DP HDMI çift M.2 USB3.2 ARGB 2.5gbit lan ATX PCI-e 4.0 ECC RAM desteği, AI ses engelleyici Mic. Desteği Amazon.com.tr
Sistem: 5600X, Corsair 2x16 3600MHz, RX 6700XT FSP Hyper 700, 2X Kingston kc 2500.

B550 daha iyi geldi bana RAM frekansından dolayı.
 
Ikisi arasindan B550 Tomahawk daha iyi ama ikisini de almaya degmez, B550 Aorus Elite V2 daha F/P bir model.
Ne yönden artıları var hocam fiyat harici?
 
Ben olsam Tomahawk veya tavsiye edilen Aorus Elit V2 arasından tercih yapardım. 5600x için ikiside çok iyi anakartlar ve ikiside üzmezler. Ben sanırım ucuz olanı tercih ederdim.
 
Halı hazırda B450M S2H kullanıyorum anakart alma sebebim M.2 slot sorunu. İkinci M.2 kapisitesinin çok altında, adaptör ile çalışıyor. Bu kadar fiyat farkı neye göre oluyor anlam veremiyorum ama Aorus almak bana da çok mantıklı geldi seçimim ondan olacaktır.
 
asus rog strix b550-f gaming wifi ii satın aldım 2 gün önce. Dün anakartım geldi. Bu anakartı neden seçtim kısmında ise özellikle type C desteği önemli idi. Çünkü artık dosya boyutları büyüdü ve bugün olmasa bile yakın zamanda bu hızlara ihtiyacımız var. Artık masaüstü pc leri de modeme yakın tutmaya da gerek yok. O nedenle dahili wifi de önemli. Artık klavye ve mouse u bile bluetootlu kullanıyoruz. O nedenle dahili bluetooth da olsun. Ben 2 adet m2 kullanıyorum anakartta. Birinde soğutucu var. birinde yok. Soğutucu olan 40 dereceyi geçmiyor. soğutucu olmayan 60 dan aşağı düşmüyor. O nedenle bu anakart üstündeki dahili soğutucularda işime yarar. Bunlar benim olsun dediklerim idi. Diğer teknik özelliklere geçince de incelemelerde asus rog strix b550-f gaming wifi ii anakartın dolu dolu olduğunu da gördüm. O nedenle seçimim bu yönde oldu. Bir de X570 serisi anakartlar pahalıydı :) Belki fikir verir diye paylaşıyorum kendi yaşadıklarımı.
 
ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II satın aldım 2 gün önce. Dün anakartım geldi. Bu anakartı neden seçtim kısmında ise özellikle Type-C desteği önemli idi. Çünkü artık dosya boyutları büyüdü ve bugün olmasa bile yakın zamanda bu hızlara ihtiyacımız var. Artık masaüstü PCleri de modeme yakın tutmaya da gerek yok. O nedenle dahili Wi-Fi'de önemli. Artık klavye ve fareyi bile Bluetooth'lu kullanıyoruz. O nedenle dahili Bluetooth da olsun. Ben 2 adet M.2 kullanıyorum anakartta. Birinde soğutucu var. Birinde yok. Soğutucu olan 40 dereceyi geçmiyor. Soğutucu olmayan 60'dan aşağı düşmüyor. O nedenle bu anakart üstündeki dahili soğutucularda işime yarar. Bunlar benim olsun dediklerim idi. Diğer teknik özelliklere geçince de incelemelerde ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II anakartın dolu dolu olduğunu da gördüm. O nedenle seçimim bu yönde oldu. Bir de X570 serisi anakartlar pahalıydı :) belki fikir verir diye paylaşıyorum kendi yaşadıklarımı.

Bilgilendirici olduğun için teşekkürler. İleriye dönük bir anakart almamanın dezavantajını çekiyorum. Sistemi alırken ucuz olsun dediğim için şimdi yeni anakart almak gereği duyuyorum o yüzden bu anakartı alman en mantıklısı, bakalım Aorus biraz zamlanmış henüz karar veremedim bende.
 

Geri
Yukarı