R5 5600X sistemde oyunlar kapanıyor

• Konuyu başlatan _R34L_
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.647

_R34L_

Megapat
Daha fazla  
İyi forumlar.
Sistemimi 2 hafta öne aldım ve herhangi bir sorun olmadan kullanıyordum. Dün basit bir oto clicker programı indirdikten sonra Steam'de oyun oynarken oyunlarımda ani kapanmalar yaşanmaya başladı. Oyunu oynuyorum direkt masaüstüne atıyor ve oyunu da kapatıyor. Hatta 2 kere de mavi ekran yedim ama mavi ekranlarda herhangi bir kod vs. yazmıyordu. Programı indirdiğim klasörden ve belgelerim dosyasından sildim (ki yüklenen bir program değildi, tıklayınca açılıyordu). Full virüs taraması yaptım gene de sorunum devam ediyor. Ekran kartım, Framework, Visual C++ ve DirectX'im güncel. Sizce neden kaynaklı olabilir?

Anakart, ekran kartı ve işlemcim;
-B550 Gaming XV2.
-AMD Ryzen 5 5600X.
-RTX 3070.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun anakart ram slotları ile alakalı olabilir mi o zaman ? Önce ki mesajlarında bazı slotlar sorunsuz açılmış, oyunları denemedin mi ?

Sorun anakart ram slotları ile alakalı olabilir mi o zaman ? Önce ki mesajlarında bazı slotlar sorunsuz açılmış, oyunları denemedin mi ?
Evet önceki cevabımda test sonuçları paylaşmıştım zaten. Mesela 1.slot çok sıkıntılı duruyordu bilgisayar bile açılmadı ama benim anlamadığım madem sıkıntılı bir slot ise bu testlerde neden 0 hata ile geçiyor anlamıyorum. ( Oyunları her ram slotunda tek tek denedim hepsinde de kapandı ) Kanser gibi bir hastalık var makinede sanırım. Sorunu tespit etmek bile çileye dönüştürüyor

Kaç adet ram var? Hepsinin modelini yazar mısın. Acaba ramler mi uyumsuz? Benim de beynim yandı. Dostum bu konuyu bence mavi ekran hataları analiz bölümüne açmalısın. Minidump dosyasını oraya paylaş.

Kaç adet ram var? Hepsinin modelini yazar mısın. Acaba ramler mi uyumsuz? Benim de beynim yandı. Dostum bu konuyu bence mavi ekran hataları analiz bölümüne açmalısın. Minidump dosyasını oraya paylaş.
Dediğin gibi bi yere varamıcaz gibi yarın bilgisayarcıdan elim boş dönersem dediğin yere açıcam genede ilgin ve alakan için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…