R5 5600X sistemde rastgele mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 11

baybarsyontar

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamera Asistani
RAM
Geil Evo X II 8x2 16 GB 3600 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000
Ekran kartı
Sapphire RX-580 8GB
Anakart
ASUS B550-A Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Merhaba, sebebini anlayamadigim ve her seferinde farkli bir hata verilen mavi ekran sorunu yasiyorum. Bu mavi ekrani farkli farkli oyunlar oynarken farkli zamanlar icerisinde aliyorum. En son Insurgency 2 sandstorm oynamaya calistigim zaman CRITICAL_PROCESS_DIED hatasi aldim, CarX Drift Racing oynamaya calistigim zaman ise bazen 10 dakika bazen ise 2 saatin sonunda mavi ekran hatasi aliyorum. Minidump dosyasi olusmuyor hiçbir sekilde. Tek sorun yasamadigim oyun CS2. BIOS surumum ASUS'un sitesindeki en guncel surum, sirf mavi ekran hatalarindan dolayi 2 gun oncesinde bilgisayarimi formatladim ve her seyi sifirdan kurup en guncel bulabildigim driverlari yukledim. Sistemimde iki adet SSD bulunmaktaydi, biri M.2 digeri iste SATA. SATA olan Samsung SSD'yi direkt sistemden cikarttim, fakat problem hala devam ediyor.

Health menüsünü de gönderin. Bu arada SSD için rehberdeki adımları uygulayın. HD Tune SSD için biraz yetersiz.
1747676661363.png
1747676720861.png

Health kismini atamiyorum cunku health kismi boyle gozukuyor SSD'ye tiklayinca.

Disk sağlam gibi görünüyor. Hocam mavi ekran oyunlarda mı oluyor günlük kullanımda mı?
Gunluk kullanimda katiyen olmuyor hocam, onun disinda da mesela ilk konuyu acarken belirttigim gibi CS2 oynarken mavi ekran almiyorum fakat farkli oyunlari denedigim zaman mavi ekran aliyorum.

Gunluk kullanimda katiyen olmuyor hocam, onun disinda da mesela ilk konuyu acarken belirttigim gibi CS2 oynarken mavi ekran almiyorum fakat farkli oyunlari denedigim zaman mavi ekran aliyorum.
OCCT ile VRAM ve 3D Standard testi yapalım hocam o zaman. Sonucu da paylaşın. Ekran kartında sorun olabilir sadece oyunda oluyorsa.

Tamamdır hocam. Bugün bakamazsam yarın öğlen vakti bakarım bu arada.
1747682794165.png

Hocam VRAM testi yaptigimda herhangi bir hata cikmadi fakat, 3D testi yaptigimda bilgisayarim mavi ekran verdi. Problem ekran kartinda diye dusunuyorum. Event Viewer uzerinden herhangi bir dokum alsam problemi tespit etmemiz konusunda yardimci olabilir mi hocam?

Hocam VRAM testi yaptigimda herhangi bir hata cikmadi fakat, 3D testi yaptigimda bilgisayarim mavi ekran verdi. Problem ekran kartinda diye dusunuyorum.
Ekran kartı olabilir problem evet. 3D testi de yapın. Yarım saat yeterli. Sonuç alalım kesinleşsin. Ayrıca hata kodunu hatırlıyor musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı