Kaynak lütfen.
RM 2019 serisinde OCP ve 3.3V kanalındaki değişkenlerden dolayı sistem arızası görmüş ya da Reddit'te kötü yorumlar almış kullanıcılar gösterebilir misiniz? Kullanılan kapasitör yapısından dolayı ürünü aşağıda göstereceğinizi düşünüyorum.Gerek var. Düz RM serisi sorunlu bir seri, OCP ve 3.3V kanalı problemli.
RM 2019 serisinde OCP ve 3.3V kanalındaki değişkenlerden dolayı sistem arızası görmüş ya da Reddit'te kötü yorumlar almış kullanıcılar gösterebilir misiniz? Kullanılan kapasitör yapısından dolayı ürünü aşağıda göstereceğinizi düşünüyorum.
Tom's Hardware içeriği sunmuşsunuz ama aynı ürünün 650W versiyonunda yer alan inceleme notunu da paylaşmak gerek:
"I don't mind so much the Chinese-made caps since nowadays most caps are made in China, even some models from Japanese brands."
Corsair RM650 Power Supply Review: Silent and Efficient
A solid, mid-capacity choice, the Corsair RM650 power supply has good performance and quiet operation, even under stressful conditions.www.tomshardware.com
RM750 yerine, 77 TL ekleyip Gigabyte Aorus P750 çok daha iyi olur. Daha kaliteli bir ürün.
Forumda belirttiğiniz Sharkoon ürün hakkında bir dolu içerik var. RM 2019 serisi hakkında kaç tane içerik vardır? Karşılaştırma yaptığınız kıstas zaten baştan hatalı. O zaman bu aralar sorun yok diye FSP AHBC ile Gigabyte Aorus arasında fark yok diyelim? Mantıklı mı bu? Kaynak gösterirken Tom's Hardware'i seçeceğiz ama oradaki yorumu görmezden gelip ürünü kötüleyeceğiz. Pek tutarlı değil.Her marka ürün her yerde üretilebilir sorun degil ama urettiren markanın güvencesi diye bir mevhum mevcuttur. Ayrıca, Sharkoon SHP650 V2 için de öyle ahım sahım kullanıcı problemleri ya da şikayetlerine rastlanmamaktadır. O zaman, o da tercih edilebilir. Bariz kalite farklari mevcutken bu seviyede bir PC için alabiliyorsam daha iyi ve güvenli PSU tercih ederim.
Gigabyte PSU'ları C4 diyorlardı sırf o yüzden MSI aldım ben.
Forumda belirttiğiniz Sharkoon ürün hakkında bir dolu içerik var.
Siz bana Tom's Hardware içeriği sunduğunuz değil mi? Evet. Aynı yerde RM 2019 serisi için sunulan bir yorum var mı? Evet. Yani sorunlu-alınmaz olarak sunduğunuz içerik hakkında aynı yerde alınabileceğini çünkü sorun teşkil etmeyeceği belirtiliyor. Özellikle sundum.O içeriklerin geneli, alınır mı? Alinmaz mı? Bir tane 12V problemine dair bir konuya denk geldim ki 12V o kadar düşük plsa PC çalişmaz zaten, yüksek ihtimalle yanlış okuma.
1 yılda 1 konu. 180 gün önce 1 konu. Doğru algılıyorum değil mi? Yanlışım yoksa biz buna fabrikasyon ürünlere bağlı durumlar olarak bakıyoruz. Ben şahsen bana 3 ayda 30-40 içerik sunarsınız diye beklemiştim ama "güzel bir seyreltme" olmuş.@alihanvardertyok Peki, mantıksız bir tartışma şekli ama bakalım "reddit"te neler var?
Yaklaşık 1 yıl önceki bir konuda yeni alinmış RM750 ile sistem kapatılmış sabah açılmamış, eski 500W'lık PSU ile çalışmış. Sorun PSU'dandır herhalde.
Yaklaşık 180 gün önce konudaki sistem için gayet yeterli olan RM750 ile sistem kapanma sorunları yaşamış, elle kontrol sonucu PSU'nun aşırı sıcak olduğu farkedilmiş.
Belki baskaları da vardır ya da yoktur, ne fark eder? Bu tip konular hiç bir şeyi ispatlamaz ki doğrulanması mümkün değil. Mesele malzeme kalitesi iyi mi? Değil mi? Bu tip manasız bir doğrulama yoluna başvurma sebebinizi anlayamıyorum.
Dikkat ederseniz, Tom's Hardware genel olarak alınmaz demiyor zaten. 5 üzerinden 3,5 vermişler ki iyi bir not. Ben de daha iyi olma ihtimali mevcut bir ürün bütçeye uygunken, onun yerine o model alinmaz diyorum. Butçen neye yeterse, onu alirsın mevzusu tüm bu konuştuklarımızın dışında. Normalde burada çokça hiç sevmedigim şekilde "çöp" diye nitelendirilen PSU'lar yıllarca taş gibi çalışıyor. Bu da bambaşka bir durum.
Tabii Corsair'in garanti konusuna denilebilecek hiçbir şey yok. Tüketiciye her türlü yardımcı oluyorlar. Ayrıca 10 yıl garantiye sahip bir PSU. İşin bir de o boyutu var. İnsan, bu seviyedeki bir modelde kullanılan parçaların bir tık daha iyi olmasını bekliyor.