R5 5600X sisteme overclock yapmak

dogukanbudak

Kilopat
RAM
Kingston Fury DDR4 2x8 GB 3600mhz
Ekran kartı
Sapphire RX7600
Anakart
Asrock Phantom B550 Gaming 4
İşlemci
R5 5600X Arctic Freezer 36 Fan
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2-3 ay önce orta seviye bir AM4 sistem topladım. Sisteme AMD Software'in Auto OC'si dışında herhangi bir overclock yapmadım. AMD Software de sadece GPU'yu overclockladı. İşlemciyi de overclocklamak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum. BIOS'da AMD overclock seçeneği var. Onu kullansam CPU'yu güvenli ve efektif bir şekilde overclocklayabilir miyim? Yoksa kendim nasıl yapıldığını öğrenmem mi gerekli?

İlk olarak Cinebench R23 testi paylaşır mısın? Arka planda çalışan bir şey olmadan.

R23SET.png

Testi bu şekilde yap. Ryzen Master kesinlikle kullanma.

2 seneçeneğin var:
  1. En kolay AMD Ryzen Master kullanmak.
  2. Manuel olarak BIOS-OC Tweaker-CPU Frequency and Voltage Change manuel olarak ayarlayabilirsiniz. (Asrock B550m)
5600X için 1.2-1.25V en temizi. 1.25-1.30 Orta ama tavsiyem olarak her halükarda 1.25 V üzerine çıkmanı önermem.

Anakartın böyle bir yazılımı var burası uygun mudur? Yoksa BIOS'tan da atabilirim ama oradan nasıl ekran görüntüsü alacağımı bilmiyorum.

Telefondan atabilirsiniz. Yazılımın yaptığı ayarlar BIOS'ta kalıcı olmuyor diye biliyorum. Sürekli çalışması gerekecek birde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı