R5 7600'lı sisteme overclock yapmak mantıklı mı?

913750

Picopat
7800XT.
R5 7600.
32 GB RAM sistemin var fakat oyunlarda microstutter yaşıyorum. Bunun çözümü overclock olabilir mi? 2K monitör kullanıyorum.

Dediğim gibi garantiye gitti ve tüm parçalar tek tek test edildi. Sonuç olarak işlemci değişimi yapılmıştı.
Ekran kartı driverı güncelse bir önceki deiverı dener misin ?

3 Güncellemedir sorun devam ediyor.

Daha doğrusu aldığımdan beri var bu sorun. Ben göz ardı ediyordum.
Ekran kartında olabilir sorun. Muhtemelen öyle.

Ekran kartında olabilir sorun. Muhtemelen öyle.

Aklıma gelmişken bir şey söylemek istiyorum. Kablosuz kulaklık kullanıyorum ve oyun oynarken müzik dinlerken vs arada ses robotlaşıyor ve bunun anlık olan shutterdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bilgisayar nihai performans modundayken oluyor bu ve güç tasarrufuna alınca olmuyor. Bunu bu şekilde çözebileceğimi düşünüyorum bakar mısınz konuya.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/ryzen-master-kullanarak-islemci-hizi-ayarlamak.3890171/

Aklıma gelmişken bir şey söylemek istiyorum. Kablosuz kulaklık kullanıyorum ve oyun oynarken müzik dinlerken vs arada ses robotlaşıyor ve bunun anlık olan shutterdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bilgisayar nihai performans modundayken oluyor bu ve güç tasarrufuna alınca olmuyor. Bunu bu şekilde çözebileceğimi düşünüyorum bakar mısınz konuya.
Ryzen Master kullanarak işlemci hızı nasıl ayarlanır?
Bu sorunun işlemciyle ilgili olduğunu zannetmiyorum.

Task Manager'dan kontrol ediyorum. Anlık yükselme olduğunda bu ses sorunu da oluyor. Ayrıca bilmiyorum Afterburner'da test yapıyorum ve çoğu oyunda ekran kartı kullanımı fazla ve işlemci kullanımı ona göre az. Bu normal diye biliyorum.
Oyundan oyuna değişir o ama genelde evet ekran kartı kullanımı fazla olur. Valla açıkçası bilemedim. Başka kulaklıkla denedin mi ?

Başka kulaklıkla denemedim fakat eski bilgisayarımda da aynı şey oluyordu ve o laptopdu. Ayrıca kulaklığı telefonda da kullandım ve sorun yaşamıyordum.
Bence kulaklıkta ya da bilgisyarın bluetooth alıcısnda sorun var o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı