R5 5600X sisteme undervolt nasıl yapılır?

Dncr30

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600X işlemcime yüksek sıcaklık nedeni ile undervolt işlemi yapmak istiyorum ama bir türlü bulamadım nasıl yapılacağını, yardımcı olur musunuz?

Anakart: Gigabyte B550M DS3H.

Ryzen 5 5600X işlemcime yüksek sıcaklık nedeni ile undervolt işlemi yapmak istiyorum ama bir türlü bulamadım nasıl yapılacağını, yardımcı olur musunuz?

Anakart: Gigabyte B550M DS3H.

Hocam undervolta gerek yok 20 30 FPS düşer ama dediğimi yapın güç seçeneklerine girin plan ayarlarını değiştir gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yonetiminden en yüksek işlemci durumunu 99 en düşüğü 00 yap bende bu sorunu yaşıyordum 80'den 60 dereceye düştü.

Hocam undervolta gerek yok 20 30 FPS düşer ama dediğimi yapın güç seçeneklerine girin plan ayarlarını değiştir gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yonetiminden en yüksek işlemci durumunu 99 en düşüğü 00 yap bende bu sorunu yaşıyordum 80'den 60 dereceye düştü.
Ryzen R5 5600X işlemcime undervolt nasıl yapıcam diye ararken mesajınıza denk geldim denedim ve gerçekten işe yaradı stok fanla 96 derecelerden 61 derecelere düştüm ama umarım işlemciye yada anakarta zarar verecek birşey değildir. Teşekkürler.

Ryzen R5 5600X işlemcime undervolt nasıl yapacağım diye ararken mesajınıza denk geldim denedim ve gerçekten işe yaradı stok fanla 96 derecelerden 61 derecelere düştüm ama umarım işlemciye ya da anakarta zarar verecek bir şey değildir. Teşekkürler.

Hocam hiçbir zararı yok sadece performans düşer performans fazla düşerse tekrar yazın MHz'yi biraz arttırırız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı