R5 5600X sisteme yükseltme önerisi

Parça değiştirmene gerek yok yükseltme için.

16 GB 2x8 olarak aynı bellekten alıp sistemi geliştirmen güzel olur.
Değiştirmek isterseniz eğer bellekleri 3600 MHz üzeri bir ram almak doğru tercih olacaktır.
Mümkünse 4000 MHz üzeri alın.

Bunun dışında belki daha kaliteli ve güvenilir bir PSU tercih edilebilir 1000W olarak.
Mevcut PSU kötü değil. Uzun süre sistemi sorunsuz besleyecektir.

Ekstra olarak UPS alabilirsiniz. Elektrik kesintilerinde sistemi belli bir süre açık tutması için.
Bu UPS'in türü ise online olmalı.
Aynı kitten alsam 32 gb a çıkarsam nasıl bir etkisi olur ?

Aynı kitten alsam 32 gb a çıkarsam nasıl bir etkisi olur ?

Bir etkisini göremezsin.
Ancak artık sistemlere 16 GB bile sınır olmaya başladı. Bu sebeple ileriye dönük olarak 32 GB tutmakta fayda var.

Benim bellek kitinden bir tane daha bulsam direkt alacağım ama yok. 8 GB 2 tane dahi yok piyasada.

Ortalık CL16 dolu.

Bir etkisini göremezsin.
Ancak artık sistemlere 16 GB bile sınır olmaya başladı. Bu sebeple ileriye dönük olarak 32 GB tutmakta fayda var.

Benim bellek kitinden bir tane daha bulsam direkt alacağım ama yok. 8 GB 2 tane dahi yok piyasada.

Ortalık CL16 dolu.
5,5 bin lira diyor o belleklere çüş :D
PSU giriş seviyesi kalmış. Kasayı yazmamışsınız. Sıvı soğutucu alınabilir ama çok da gerek yok. Belki sıvı soğutucu alırsanız estetik açıdan güzel gözükebilir.
Önerdiğiniz bir güç kaynağı var mı ?

Bu sistem için RAM ve depolama yükseltmesi hariç diğer yükseltmeler fantezi işi olur gibi geliyor bana. Belki PSU değişebilir bir de, Tier D'de görünüyor. Onun haricinde yok.

Bazı modelleri tam belirtmemişsin ama, RAM gibi.

Elimdekiyle bunu değiştirmem daha iyi mi olur ? 650W sistemim için yeterli olacak mıdır ?
Bu sistem için RAM ve depolama yükseltmesi hariç diğer yükseltmeler fantezi işi olur gibi geliyor bana. Belki PSU değişebilir bir de, Tier D'de görünüyor. Onun haricinde yok.

Bazı modelleri tam belirtmemişsin ama, RAM gibi.
Tier D görünen nedir ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı