R5 5600X vs i7-10700K mı?

12400F ile 100-150 12600KF ile 175-200 civarı artar.

Fiyatı da iyi mantikli geldi bana. Peki sivi sogutma gerekli mi bu model icin? Önerebileceginiz anakart sivi sogutma var mi?

Açık konuşayım, 10700k almak için büyük enayi olmak gerek. Üzerine yeni soket gelmiş, hatta o yeni soketin ikinci nesil işlemcileri yoldayken bir önceki soketin işlemcisini almak çok büyük hata olur.

Yukarıdaki arkadaşın önerdiği gibi ben de bütçe yeterse 12600kf, yetmezse 12400F öneririm.

Dogru 12600 kf fiyat olarak da ideal performanz da istedigim FPS artisi saglar arkadasin yazdigina göre.

Fiyatı da iyi mantikli geldi bana. Peki sivi sogutma gerekli mi bu model icin? Önerebileceginiz anakart sivi sogutma var mi?

Dogru 12600 kf fiyat olarak da ideal performanz da istedigim FPS artisi saglar arkadasin yazdigina göre.

Sıvı soğutma şart değil, kaliteli bir kule tipi işini görür.

Arkadaşlar merhaba. Şu an Intel i5 8500 islemci kullanmaktayim. Ekran kartim 2060 Super 16 GB RAM 250 SSD sistemim var. Valorant oyununda 180-300 arasi FPS aliyorum. İşlemci degısmek istiyorum. Hangi islemciyi tercih etsem daha faydali olur. FPS kac artar?

Öyle bir işlemciye sahip olsam ekran kartıda dahil. İşlemciyi değiştirmek kendini hissetirmediği sürece el sürmezdim. O ekran kartı ve o işlemci ile iyi kötü 5.nesil ekran kartını görebilmeli. O zamanki işlemcileri görebilmelisin. Şu an için oynatıyorsa çok da sorun yok bence. Valorant oyununda dünya kupasına oynamıyoruz. Her halukarda indiyorlar. Yok illa değiştireceğim diyorsan 5600X iyi bir işlemci. Kullanan biri olarak tabii ki de memnunum tavsiye ederim.

12400F için normal soğutucu yeter ama biraz sıcak çalışır. 12600KF içinse kaliteli bir kule tipi ya da sıvı gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı