R5 5600X yük altında 80 derece normal mi?

ZKrovS

Decapat
Daha fazla  
Ben 1 yıl önce işlemcim fazla ısınıyor diye BIOS'tan undervolt yaptım ama ne yaptığımı hatırlamıyorum. 1-2 ayar değiştirmiştim. Bugün BIOS'a girdim ve load optimized default yaptım. GTA 5'e girdim ve işlemcinin çerkirdeklerinin hepsinin aynı sıcaklıkta olduğunu fark ettim yani hepsi 80 ya da 70 ise hepsi 70 yani sanki tek çekirdek çalışıyorda onu gösteriyor gibi geldi bana. Sizce bu durum normal mi? Resimde yükleyecektim ama sorun varmış o yüzden yükleyemedim.

CPU: Ryzen 5600X.

Ben 1 yıl önce işlemcim fazla ısınıyor diye BIOS'tan undervolt yaptım ama ne yaptığımı hatırlamıyorum. 1-2 ayar değiştirmiştim. Bugün BIOS'a girdim ve load optimized default yaptım. GTA 5'e girdim ve işlemcinin çerkirdeklerinin hepsinin aynı sıcaklıkta olduğunu fark ettim yani hepsi 80 ya da 70 ise hepsi 70 yani sanki tek çekirdek çalışıyorda onu gösteriyor gibi geldi bana. Sizce bu durum normal mi? Resimde yükleyecektim ama sorun varmış o yüzden yükleyemedim.

CPU: Ryzen 5600X.

Termal macun kuruduysa değiştir undervolt yapmana rağmen 80 görmesi normal değil fanlarda toz var mı?

Sıcaklığa takılmayın ben örnek verdim undervolt'u zaten kapattım.Sorun bütün çekirdeklerin aynı ısıyı göstermesi.

Acaba tek çekirdek mi çalışıyor?

Sıcaklığa takılmayın ben örnek verdim Undervolt'u zaten kapattım. Sorun bütün çekirdeklerin aynı ısıyı göstermesi.

Normalde de çok farklı olmaz zaten eğer stabilse sorun olacağını sanmam.

Sıcaklığa takılmayın ben örnek verdim Undervolt'u zaten kapattım. Sorun bütün çekirdeklerin aynı ısıyı göstermesi.

Acaba tek çekirdek mi çalışıyor?

Tek çekirdek çalışması pek mümkün değil hocam sıcaklık için Core Temp uygulamasından bakabilirsiniz orada bütün çekirdeklerin sıcaklığına bakabilirsiniz eğer tek çekirdek varsa farklı bir sorun vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı