R5 5600X'e nasıl bir UV yapılmalı?

Şimdi Prime95 testi yapıyoruz değil mi?

Evet, Prime95 aşırı zorlayıcı. AIDA64 FPU biraz daha az zorlayıcı ama onu da kullanabilirsin. Prime95'te geçemeyen test ayarları AIDA64'te geçebilir. Karar senin ikisi de zorlayıcı standart yüklere göre.
Bende anlama sorunu var sanırım OC ve UV konusunda.

Silikon kalitesi üstte anlattığım GHz/voltaj eğrisi ile belirlenir. Silikon kalitesine x desek x = GHz/v diyebiliriz, matematikte denklem dönüştürmelerinde iyi isen aynı şekilde x.v = GHz de diyebilirsin. O mantık yani.

Bu arada Prime95'te 10-15 dakika dursun.

Evet, Prime95 aşırı zorlayıcı. AIDA64 FPU biraz daha az zorlayıcı ama onu da kullanabilirsin. Prime95'te geçemeyen test ayarları AIDA64'te geçebilir. Karar senin ikisi de zorlayıcı standart yüklere göre.

Silikon kalitesi üstte anlattığım GHz/voltaj eğrisi ile belirlenir. Silikon kalitesine x desek x = GHz/v diyebiliriz, matematikte denklem dönüştürmelerinde iyi isen aynı şekilde x.v = GHz de diyebilirsin. O mantık yani.

Bu arada Prime95'te 10-15 dakika dursun.
Hocam bilgisayar sıcaktan kendini kapattı. Açılır açılmaz test devam ediyor ve sonra hemen kendini kapatıyor. @Sir Benjamin ne yapacağım?

Voltaj yetersizliğinden kapamış olabilir, sıcaklıkları takip ettin mi? Kaç dakika dayandı?

@Sir Benjamin edemedim. Kaç dakika dayandığını hesaplamadım.

Hmm, onu hesaplamak ve takip etmek lazım. Bir yandan da HWiNFO veya HWMonitor gibi bir program açık olsun diğer testte.

Aslında direkt CPB falan kapatıp ilerlemek de vardı ama BIOS izin vermiyor hiçbir şeye, normalde hiç Ryzen Master'dan OC veya UV yapmayı önermezdim şimdi ise hayat mecbur yaptırıyor. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı