R5 5600X'li sisteme yükseltme önerisi

kaan toker

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Aşağıda sistemim detaylı bir şekilde mevcut.

ASRock B450M HDV r4.0
Gigabyte eagle rev 2.0 3060 Ti 8 GB.
8x2 XPG gammax DDR4 CL16 3000MHz RAM.
Ryzen 5 5600X işlemci.(kule tipi soğutuculu)
NVMe, SATA SSD ve HDD.

Sizce öncelikli olarak PCI3.0 olan anakartı PCI4.0'a mı yükseltmeliyim? Yoksa RAM alıp RAM'i 16x2 mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden yükseltmek istiyorsunuz ki bence gayet güzel bir sistem bence boşa para harcamayıp para biriktirip ileride 3-4 sene sonra DDR5 sistem yapabilirsin benim bilgisayarımdan bile iyi

Yükseltmeye ihtiyaç yok gibi gözüküyor belki dediğiniz gibi anakart yükseltilebilir ama başka bir yükseltme yapmayacaksanız anakart yükseltmek mantıklı olmaz gibi geldi.

Yükseltmeye ihtiyaç yok gibi gözüküyor belki dediğiniz gibi anakart yükseltilebilir ama başka bir yükseltme yapmayacaksanız anakart yükseltmek mantıklı olmaz gibi geldi.
şu an fivem de yetmiyor ram neredeyse 9 gb ram kullanıyor fivem sadece. ve sürekli drop yaşıyorum ram den kaynaklı olduğunu düşünüyorum bununda.

sadece ram ve anakart yükseltmesi düşünüyorum bu planda mevcut ekran kartı ve işlemci uzun yıllar götürecek gibi gözüküyor.

sadece ram ve anakart yükseltmesi düşünüyorum bu planda mevcut ekran kartı ve işlemci uzun yıllar götürecek gibi gözüküyor.
İşlemci sağlam. Ama ekran kartı sizi uzun yıllar götürmez hocam. Önerim 4060 Ti 8 GB almanız olur. 14-15 bin lira arasında çok güzel bir kart. Fiyatını her türlü hak ediyor.

İşlemci sağlam. Ama ekran kartı sizi uzun yıllar götürmez hocam. Önerim 4060 Ti 8 GB almanız olur. 14-15 bin lira arasında çok güzel bir kart. Fiyatını her türlü hak ediyor.
şu anda kartım benim de 7000tl civarlarında sizce gerçekten gerekli mi ekran kartı değişimi

şu anda kartım benim de 7000tl civarlarında sizce gerçekten gerekli mi ekran kartı değişimi
Sizi 2024'de götürür. 2025 ve sonrası yıllarda yetmez. Kendi ekran kartını sat ve 4060 ya da 4060 Ti al. Daha iyi olur.

Ekran kartı olarak 4060 Ti alınabilir. Yeni ve güzel bir RAM alabilirsin.

Masaüstü için 4060 Ti fiyatına değmez. 8 GB VRAM'li 4060 Ti yerine 3K daha koyulabilirse 7800 XT alınabilir işlemci de AMD olduğundan 2K çözünürlükte Smart Acces Memory ile çok iyi performans verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…