R5 6600H - RTX 3050 Ti sistemde Battlefield 5 40 FPS veriyor

Selam dostlar, EA Play 8TL olunca alıp birkaç oyun deneyeyim dedim. Bugün arkadaşımla Battlefield 5 girdik (aynı cihazlara sahibiz) ikimizde çok düşük FPS değerleri ve droplarla karşılaştık. Testlerde yüksek grafikte bile 70 80FPS alan oyun bizde hem 40 50FPS hem de dropluydu. GeForce Experience üzerinden optimum ayarları da seçtik ama düzeltemedik. Grafikleri en düşüğe çekince FPS 60 70 seviyesine geldi ama drop sorunu devam etti. Ne yapmamız lazım? Laptoplar oyun için yetersiz mi?

Laptop güç ayarları ne alemde ve cihaz tek kanal RAM mi?
Yüksek performans modunda, Lenovo Vantage üzerinden de performans kipini yükseğe çektim hocam. Cihaz tek kanal RAM fakat RAM eklemenin sorunu düzelteceğini sanmıyorum, sadece drop yeseydim belki RAM yüzünden diyebilirdim fakat FPS anormal derecede düşük.

Yüksek performans modunda, Lenovo Vantage üzerinden de performans kipini yükseğe çektim hocam. Cihaz tek kanal RAM fakat RAM eklemenin sorunu düzelteceğini sanmıyorum, sadece drop yeseydim belki RAM yüzünden diyebilirdim fakat FPS anormal derecede düşük.
Hocam ikinizde aynı cihazlara sahipsiniz ve aynı düşük değerleri alıyorsunuz anladığım kadarıyla. İkinizin de donanımsal olarak arızalı cihaza sahip olmanı bana göre olmayan bir olasılık. Onun dışında işlemci güç ayarları ne alemde? Tek kanal RAM bu tarz oyunlarda öyle bir etki ediyor ki size anlatamama hele ki Ryzen sistemlerde. Size kendi testimi atıyorum bir bakın isterseniz. Hem drop kalkıyor hem 20-30 FPS kazanıyorum.
Tek Kanal
Çift Kanal

Technopat Haberler

Geri
Yukarı