R5 7500 sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
10.000-25.000₺
Bundan önceki işlemcim R5 3600dü.
İlk aldığımda OCCT testinde 60dereceyi geçmiyordu. Sonra değişti. 72 dereceler 80 dereceler görmeye başladı.

OC yok CPB açık.

Telefondan giriyorum, yanlışlıkla spam atmışım kusura bakmayın.

Ekran kartı konusunda daha bekliyeyim mi o zaman?
NVIDIA iyi bir kart çıkartır da AMD sürpriz yapar mı acaba?

Windows 11 konusunda o hantallaşma ondan mıdır?

Bu arada monitörüm 1080p 144Hz. İlerleyen zamanda 2K 144 Hz veya 1080p 240Hz şeklinde değiştirebilirim.

Hocam öncelikle sakin olun.
Sisteminiz şu an icin yeterli
Ve 5000 serisi kartlarini bekleyip 3D bir Ryzen alıp keyfinize bakmak daha sağlıklı olacaktır.
Kişisel fikrim ise şu:
3080 Ti veya 4060 Ti 4070 gibi kartlara gecip zamanla islemcinizi 3D bir Ryzen'e cekmeniz olur ama şart değil. Ekran kartınız hala iş görür.

Ve 5000 serisi kartlarini bekleyip 3D bir Ryzen alıp keyfinize bakmak daha sağlıklı olacaktır.
Kişisel fikrim ise şu:
3080 Ti veya 4060 Ti 4070 gibi kartlara gecip zamanla islemcinizi 3D bir Ryzen'e cekmeniz olur ama şart değil. Ekran kartınız hala iş görür.

İşlemci de değiştir diyorsunuz yani. Hantallaşmayı nasıl çözerim? Windows 11'den sırf bu yüzden soğudum. Windows 10'a geçtim, Windows 12'yi bekliyorum
Kasa olarak MSI MAG Forge 100M yani RGB'li modeli kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Kasaya bir güzelleştirme yapmak istiyorum

Kişisel fikrim ise şu:

SSD Diskimin de çok giriş seviyesi olduğunu duydum. Ekran kartını değiştirene kadar onları değiştireyim bari ufaktan. Kasa vs

AM5 olup 3D olan işlemciler 15 bin civarı. Hadi aldım diyelim benim gariban soğutma onlara boyu ermez muhtemelen 😁

Son düzenleme:
İşlemci de değiştir diyorsunuz yani. Hantallaşmayı nasıl çözerim? Windows 11'den sırf bu yüzden soğudum. Windows 10'a geçtim, Windows 12'yi bekliyorum.
Kasa olarak MSI MAG Forge 100M yani RGB'li modeli kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Kasaya bir güzelleştirme yapmak istiyorum.

SSD diskimin de çok giriş seviyesi olduğunu duydum. Ekran kartını değiştirene kadar onları değiştireyim bari ufaktan. Kasa vs.

AM5 olup 3D olan işlemciler 15 bin civarı. Hadi aldım diyelim benim gariban soğutma onlara boyu ermez muhtemelen 😁

Yani sizi AM5 sizi uzmez ve o sivi sogutma idare eder cok iyi performans bekelemeyiz ama is görür.

Akşam müsait zamanda iyice detaylı bakalım muhtemelen ya SSD ya da islemci kaynaklı diye tahmin ediyorum( sıcaklık)

Herhangi bir mevsim değisikliginde olduysa bir şey diyemem ama arada cok sıcaklık farkı yoksa bir şey yolunda gitmiyordur.
(Overclock veya Boost acikmi)

Usta ben eve döndüm, müsaitliğinde bana iletişim için Discord vs verirsen sevinirim.

Discord'um: LLertuQinn

Usta ben eve döndüm, müsaitliğinde bana iletişim için Discord vs verirsen sevinirim.

Discord'um: Llertuqinn.

Hocam ünideyim şu an dönünce DC'den iletisime geceyim.

Hocam ünideyim şu an dönünce DC'den iletisime geceyim.
Tamamdır. BİOS üzerinden bir kaç ayar buldum onları açtım.

PBO modunu 65 derece limit seçtim, ramlerin efficiency diye bir modu varmış onu açtım. SSD'lerin modlarını hepsini GEN 4 seçtim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı