Çözüldü R5 7500F 85 derecelere ulaşıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alcatraz3221

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Toplamış olduğum bilgisayarımda işlemcim boşta 50-55 derece arasında gidip geliyor, Cinebench'te ise 85-87 derece arasında çalışıyor. Sıcaklığa bakmak için open hardware monitor kullanıyorum.

Kasa: Rampage redsky - ön panel full cam, 3 önde 1 egzoz olmak üzere 4 tane fan var.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
İşlemci soğutucusu: Thermalright Assassin King 120 mini v2.
Anakart: Prime B650M-R

Bu sıcaklıklar normal midir? Yoksa montajında bir hata yapmış olabilir miyim veya kasadan kaynaklı olabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam ürün yorumlarında gördüğümde yükte 70-75 derece arasında çalıştığını söylüyorlardı.

Çözüm
Yaz sıcakları, tamperli ön cam, benchmark gibi faktörler bir araya geldiğinde normal. Ön camı mesh bir yapıya çevirebilirseniz faydası olur. CPU, benchmark testlerinde normal yüke kıyasla her zaman daha fazla ısınır. Normal yükteki sıcaklıklar daha önemli, değerler nedir?
Yükte olması başka bir durum, benchmarkta her zaman fazla ısınır işlemciler. Tüm çekirdeklere tam yük ve tam voltaj verildiği için. Önemli olan oyunlarda kaç dereceleri gördüğü. Bulunduğun ortamı da es geçmemek lazım Temmuz ayında 40 dereceleri bulan bir ortamda oyunda bile 80 görsem şaşırmazdım.

Yaz sıcakları, tamperli ön cam, benchmark gibi faktörler bir araya geldiğinde normal. Ön camı mesh bir yapıya çevirebilirseniz faydası olur. CPU, benchmark testlerinde normal yüke kıyasla her zaman daha fazla ısınır. Normal yükteki sıcaklıklar daha önemli, değerler nedir?

Çözüm
Yükte olması başka bir durum, benchmarkta her zaman fazla ısınır işlemciler. Tüm çekirdeklere tam yük ve tam voltaj verildiği için. Önemli olan oyunlarda kaç dereceleri gördüğü. Bulunduğun ortamı da es geçmemek lazım Temmuz ayında 40 dereceleri bulan bir ortamda oyunda bile 80 görsem şaşırmazdım.

Hocam oyunlarda kaça ulaşıyor? normal geldi de bana.
Henüz uzun süreli oyun oynama fırsatım olmadı ancak 15-20 dk boyunca 2k ultra'da Yakuza-Like a Dragon oynadığımda ortalama 75 derece gördüm. Adana'da yaşıyorum ancak klima sürekli 25 derecede çalışıyor.

Henüz uzun süreli oyun oynama fırsatım olmadı ancak 15-20 dk boyunca 2k ultra'da Yakuza-Like a Dragon oynadığımda ortalama 75 derece gördüm. Adana'da yaşıyorum ancak klima sürekli 25 derecede çalışıyor.
Hocam oyunlarda 80 i geçmediği sürece bir sorun olmaz ama o hava soğutucuyla normal şartlarda 70-75 arasını geçmemesi lazım. Termal macunu vb doğru sürdüğünüzden eminsiniz değil mi?

Hocam oyunlarda 80 i geçmediği sürece bir sorun olmaz ama o hava soğutucuyla normal şartlarda 70-75 arasını geçmemesi lazım. Termal macunu vb doğru sürdüğünüzden eminsiniz değil mi?
Çok sürdüğümü sanmıyorum ancak heatsink'i taktıktan sonra çok az bir miktarın yanlardan taştığını gördüm. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Daha önceden kullandığım Zalman ZM-STC8 adlı termal macun vardı onu kullansam çok bir fark olur mu?

Çok sürdüğümü sanmıyorum ancak heatsink'i taktıktan sonra çok az bir miktarın yanlardan taştığını gördüm. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Daha önceden kullandığım Zalman ZM-STC8 adlı termal macun vardı onu kullansam çok bir fark olur mu?
Hocam yanlardan taşacak kadar sürdüyseniz sıkıntı olabilir. Ben bile fazla sürdüm 1 gram olacak şekilde ama taşmadı öyle diyeyim. Phantom Spirit kullanıyorum ben de. İstersen Termal Macun dan şüphe ediyorsan tekrar dene ama sorun onda değilse fanların ömrünü kontrol et.

Hocam yanlardan taşacak kadar sürdüyseniz sıkıntı olabilir. Ben bile fazla sürdüm 1 gram olacak şekilde ama taşmadı öyle diyeyim. Phantom Spirit kullanıyorum ben de. İstersen Termal Macun dan şüphe ediyorsan tekrar dene ama sorun onda değilse fanların ömrünü kontrol et. hocam dediklerinize bakacağım.
Hocam dediklerinize bir bakacağım bir de kasanın ön panelini söküp bir deneyeceğim. Duruma göre yine yazarım. Teşekkür ederim yardımınız için.

Hocam yanlardan taşacak kadar sürdüyseniz sıkıntı olabilir. Ben bile fazla sürdüm 1 gram olacak şekilde ama taşmadı öyle diyeyim. Phantom Spirit kullanıyorum ben de. İstersen Termal Macun dan şüphe ediyorsan tekrar dene ama sorun onda değilse fanların ömrünü kontrol et.
Hocam sanıyorum kasamın dandikliğinden kaynaklanıyor. Sadece ön paneli çıkarıp denediğimde boşta 45 derece, cinebench'te 80 dereceye bile ulaşmadı. Sanıyorum bu değerler gayet iyi. Yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı