PSU bağlantısı alışılmış kasalara göre farklıymış hocam 207'nin değişik bir şey yapmışlar hoş duruyor.
Server olarak kullanılan PC'lerde böyle uzatıcı var ben tercih etmezdim çift kablo çok sağlıklı değil.
Sırf bu yüzden bile elerdim.
Gerekirse daha ucuz bir alternatife yönelip yukarıdaki B850 olan modeli alırdım.
Büyük mesh bir kasa yeterli zaten çok özel beyaz akvaryum kasa vs bir sistem de aramıyorsun zaten.
Hocam kasa konusunda lancool 216 alacağım gibi biraz kafamı karıştırdı o PSU kablo işi hiç bulaşmama kararı aldım. B850 anakart veya arkadaşların önerdiği ASUS anakartlar fazla değil mi 7500F için acaba? İşlemciden pahalılar çünkü. OC falan ve ileride farklı bir CPU'da düşünmüyorum.
OC falan ve ileride farklı bir CPU'da düşünmüyorum.
Elbette ileride zen 6 vs bir işlemciye geçmeyeceksen tabii ki 3-4 bin TL'lik bir anakart bile işini görecektir.
Bayağı iyi anakart fiyatta rakibi yok.
Ama uzun yıllar kullanacaksan da 7500TL yerine 8 civarına gen 5 X16 slotlu bir anakartı tercih ederim.
Colorful-Product-BATTLE-AX B650M-PLUS V14
Colorful Yugong Technology Co. Ltd. focuses on technology innovation and service. In the past 21 years since its establishment, it has successfully transformed from a computer component agent to a complete industrial chain enterprise with independent research and development independent...en.colorful.cn
Maalesef en ucuz B650 kartlar yeterli olmuyor bazen, AMD'ye göre yeterli olmalı her B650 chipsetli anakart fakat vendorlar kendilerince VRM power limit koyabiliyorlar. MSI B650M-B (90 watt limit var), Gigabyte b650m s2h (overclockable değil) vs. bunun örnekleri.Elbette ileride zen 6 vs bir işlemciye geçmeyeceksen tabii ki 3-4 bin TL'lik bir anakart bile işini görecektir.
Ama uzun yıllar kullanacaksan da 7500TL yerine 8 civarına gen 5 X16 slotlu bir anakartı tercih ederim.
Colorful Yugong Technology Co. Ltd. focuses on technology innovation and service. In the past 21 years since its establishment, it has successfully transformed from a computer component agent to a complete industrial chain enterprise with independent research and development independent...en.colorful.cn
OC düşünmüyorsan zaten en ucuz B650 ile 7950X i rahat kaldırır. Ryzen sunucu satan arkadaşlarım var şirket sahibi 2-3 yıldır hiç kapanmadan full çalışıyor cihazlar insanların dediği gibi ucuz anakartlar vs pek gerçekçi değil bunlar dayanıklı cihazlar.
Maalesef en ucuz B650 kartlar yeterli olmuyor bazen, AMD'ye göre yeterli olmalı her B650 chipsetli anakart fakat vendorlar kendilerince VRM Power limit koyabiliyorlar. MSI B650M-B (90 watt limit var), Gigabyte B650M S2H (overclockable değil) vs. bunun örnekleri.
Günlük kullanımda her B650 anakart tercih edilebilir ve kullanılabilir, ne kadar verimli kullanılabilir olduğu veya işlemcinizin performansını kısıtlayıp kısıtlamayacağı ayrı bir konu, kullanıcı tercihlerine bağlı.
Elbette ileride zen 6 vs bir işlemciye geçmeyeceksen tabii ki 3-4 bin TL'lik bir anakart bile işini görecektir.
OC düşünmüyorsan zaten en ucuz B650 ile 7950X i rahat kaldırır. Ryzen sunucu satan arkadaşlarım var şirket sahibi 2-3 yıldır hiç kapanmadan full çalışıyor cihazlar insanların dediği gibi ucuz anakartlar vs pek gerçekçi değil bunlar dayanıklı cihazlar.
Yukarıda atılan anakartların hepsi güzel, Colorful ve B650M-K ve R hakkında bir bilgim yok sadece. Boot süresi, RAM sorunu vs. ile ilgili belki eski yorumlara bakıyorsundur, bios güncellemeleriyle düzelmiştir herhalde onlar, düzelmediyse saçma olur.Hocam sizle daha önce farklı konuda konuşmuştuk zaten birkaç öneride bulunmuştunuz. Arkadaşların önerdiği anakarttada boot süresi ile RAM'lerim çalışmaması gibi bir sürü sorunla karşılan insanlar varmış. MSI'da da vardır tabii yok demiyorum ama uğraşmak istemiyorum açıkçası böyle şeylerle. Sizin önerdiğiniz bu iki anakart yine sanırım en iyi seçenek gibi duruyor bu fiyat bandında.
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 7.237,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 6.989,74 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Yukarıda atılan anakartların hepsi güzel, Colorful ve B650M-K ve r hakkında bir bilgim yok sadece. Boot süresi, RAM sorunu vs. ile ilgili belki eski yorumlara bakıyorsundur, BIOS güncellemeleriyle düzelmiştir herhalde onlar, düzelmediyse saçma olur.
Hocam sizle daha önce farklı konuda konuşmuştuk zaten birkaç öneride bulunmuştunuz. Arkadaşların önerdiği anakarttada boot süresi ile RAM'lerim çalışmaması gibi bir sürü sorunla karşılan insanlar varmış. MSI'da da aynı şekilde uzun boot süreleri mevcutmuş sanırım DDR5'te durum böyle.