R5 7500F için kule tipi soğutma mı sıvı soğutma mı?

mustafas9lun

Picopat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer Blade 2x8GB
Ekran kartı
RTX 4070S
Anakart
MSI Pro B650M-B
İşlemci
R5 7500F
Şimdilik stok fan kullanıyorum. İşlemci çok yüksek derecelerde çalışıyor. Bunun için bir soğutma arıyorum ama kule tipi mi sıvı soğutma mı hangisi işimi görür bilmiyorum. Bütçe pek önemli değil, parasına değecek F/P ürünü olsa yeterli. Valorant'ta yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte işlemci 90-94 dereceyi görüyor yer yer. Önerilere açığım.
Kasa: Thermaltake S200 TG.

Şimdilik stok fan kullanıyorum. İşlemci çok yüksek derecelerde çalışıyor. Bunun için bir soğutma arıyorum ama kule tipi mi sıvı soğutma mı hangisi işimi görür bilmiyorum. Bütçe pek önemli değil, parasına değecek F/P ürünü olsa yeterli. Valorant'ta yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte işlemci 90-94 dereceyi görüyor yer yer. Önerilere açığım.
Yani sıvı soğutma daha iyi olur. Kasanda ön taraf 360, üst tarafa 240 Mm destekliyor. Öne takmak senin için sorun değilse alman iyi olur.

Yani sıvı soğutma daha iyi olur. Kasanda ön taraf 360, üst tarafa 240 mm destekliyor. Öne takmak senin için sorun değilse alman iyi olur.

Ön tarafta halihazırda fan var hocam. Kasa toplamaktır falan filan pek anlamam zaten. O yüzden hiç ön tarafa bulaşmayalım. Üst tarafta 2 fanlık boş yerim var. Eğer sıvı soğutma kule tipi soğutmalardan daha iyiyse üst tarafa monte edebilirim.

Yani sıvı soğutma daha iyi olur. Kasanda ön taraf 360, üst tarafa 240 Mm destekliyor. Öne takmak senin için sorun değilse alman iyi olur.
Neye göre daha iyi kime göre daha iyi? F/P aranıyorsa sıvı soğutma en son tercih olur.
Ön tarafta halihazırda fan var hocam. Kasa toplamaktır falan filan pek anlamam zaten. O yüzden hiç ön tarafa bulaşmayalım. Üst tarafta 2 fanlık boş yerim var. Eğer sıvı soğutma kule tipi soğutmalardan daha iyiyse üst tarafa monte edebilirim.
Hayır böyle genel bir yargı yok. Islemciniz icin Burst gayet yeterli. Ucuza halletmiş olursunuz. 240mm sivi sogutmaya da para vermek pek akil kârı değil Phantom Spirit varken.

Neye göre daha iyi kime göre daha iyi? F/P aranıyorsa sıvı soğutma en son tercih olur.

F/P ürününden kastım parasına değecek uzun ömürlü bir ürün olması. Bütçe 5K'ya kadar çıkabilirim. Derseniz ki 5 bin liraya kule tiplerinden daha iyi sıvı soğutmalar var. Önerilerinize açığım.

Kule tipi olarak da benim aklımda bu vardı. Ama kasayı uzun ömürlü kullanmak istediğim için konuyu açtım.
Ne alaka hocam? Kule tipi fanları döndükçe kasa fanları/kasa yıpranıyor mu? Arada hiçbir bağlantı yok ki çözemedim sizin mantiginizi.

Fiyat performans dediğimiz şey o bütçede en iyisi demek. Adam bütçe sorunum yok diyor.
Tamam o zaman 6000TL'lik işlemciye ASUS ROG Ryujin III 360mm alın siz. Gece gece tartışmak istemiyorum böyle saçma bir konuyu. Sıvı soğutma gereksiz bu işlemciye. F/P dediğimiz olay tam olarakta bu kategoride öyle işlemez. Ucuza soğutabilecekse yani fiyatina göre performansi gayet iyi olan bir şey yeterliyse zaten en uygunu o olur mantıken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı