R5 7500F için sıvı soğutma mı kule tipi mi?

SheckWes00

Hectopat
Sistem toplamayı düşünüyorum ve almak istediğim işlemci R5 7500F. Belki ileride R7 78003XD ile değiştirebilirim. Sıvı soğutma mı, kule tipi mi kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride işlemciyi değiştirsen bile 7800x3d yi soğutabilen bir ürün. Çoğu 240mm sıvı soğutuculardan daha iyi.

Bütçen ne kadar eğer azsa hava soğutma al giriş seviyesindeki sıvı soğutmaları önermem çok sesli çalışıyolar kısa sürede bozuluyolar aynı işlemciyi kullanıyorum bu hava soğutma işimi görüyor tavsiye ederim.

İleride işlemciyi değiştirsen bile 7800x3D'yi soğutabilen bir ürün. Çoğu 240mm sıvı soğutuculardan daha iyi.

7500F için yeterli fakat 7800x3D için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Neye dayanarak böyle söyleyebiliyorsun? Kullandın mı? Deneyimin var mı?
Test programları harici 80 dereceyi göremezsiniz. 70 derece civarında gezer.
Bu da yeterli bir değer.

Aynı markanın Assassin Spirit 120 Plus V2 modelini kullanıyorum 12100F ve VG20a ile stress testinde 52 dereceyi geçmiyor fakat kullandığım işlemcinin 42W TDP değeri var Ryzen'de bu 120W'a kadar çıkıyor idare beni idare ediyor fakat 7800x3D olduğu için OC yapmayacağını varsayarsak işler değisebilir haklısınız.

Son düzenleme:
İleride işlemciyi değiştirsen bile 7800x3d yi soğutabilen bir ürün. Çoğu 240mm sıvı soğutuculardan daha iyi.
Aslında benim de 2 tercihimden birisi buydu diğeri de Phantom Spiritti. Forumda da bazıları iyi bir sıvı soğutma, kule tipinden daha iyidir demişti. O yüzden emin olamamıştım. Bunu alacağım sanırım.

Bütçen ne kadar eğer azsa hava soğutma al giriş seviyesindeki sıvı soğutmaları önermem çok sesli çalışıyolar kısa sürede bozuluyolar aynı işlemciyi kullanıyorum bu hava soğutma işimi görüyor tavsiye ederim.

En az 4-5 yıl götürecek bir sistem toplamayı düşünüyorum o yüzden tercihim kaliteli bir ürün olması. Söylediğim işlemciler için iyi denilebilen bir soğutma sistemi olsa iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı