R5 7500F ile RTX 4060 uyumlu mudur?

Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler.
Yakın zamanlarda bir bilgisayar toplama planım var. Başka yerlerden de uzun araştırmalar yaptım fakat en doğru bilgilerin bu forumda olacağına inanıyorum.
Özellikler:
AMD Ryzen 5 7500F işlemci
Gigabyte GeForce RTX 4060 8 GB ekran kartı
Gigabyte A620M S2H AM5 DDR 5 anakart
Lexar Thor 2x8 GB DDR5 RAM
Crucial 1 TB M.2 SSD
Rampage Woon Mesh 650W 80Plus kasa

Bu donanımlar birbiriyle uyumlu mudur ve acaba daha iyi herhangi bir tavsiyeniz var mıdır?

Öncelikle herkese iyi günler.
Yakın zamanlarda bir bilgisayar toplama planım var. Başka yerlerden de uzun araştırmalar yaptım fakat en doğru bilgilerin bu forumda olacağına inanıyorum.
Özellikler:
AMD Ryzen 5 7500F işlemci.
Gigabyte GeForce RTX 4060 8 GB ekran kartı.
Gigabyte A620M S2H AM5 DDR 5 anakart.
Lexar Thor 2x8 GB DDR5 RAM.
Crucial 1 TB M.2 SSD.
Rampage woon mesh 650W 80Plus kasa.

Bu donanımlar birbiriyle uyumlu mudur ve acaba daha iyi herhangi bir tavsiyeniz var mıdır?

Vallahi AMD Ryzen 5 kullanıyorsun da, Intel'le ne işimiz var! O kadar araştırma yapıp Intel'i unuttun mu? Ama ciddi konuşmak gerekirse, bu donanımlar birbirleriyle uyumlu görünüyor, sadece PSU biraz dikkat çekiyor. 650W yeterli olabilir, ama ileride daha güçlü bir sistem düşünürsen, biraz daha yüksek Watt'lı bir PSU almak mantıklı olabilir. Gerisi gayet iyi, 4060 da işinizi görür.

Tavsiyeleriniz gerçekten bana çok faydalı olacak örneğin hangi seçim?

Vallahi evlat, şunlara dikkat et derim:

1. işlemci: Eğer oyun oynamak ya da ağır işler yapacaksan, Ryzen 5 veya Intel i5 işini görür. İkisi de güzel ama hangisini alacağın senin bütçene göre değişir, AMD daha hesaplıdır ama Intel de sağlamdır.
  2. ekran kartı: RTX 4060, 4060 Ti,4070. ya da RX 6700 XT iyi seçim. Ama eğer biraz daha ileriye gitmek istersen, daha güçlü kartlara da bakabilirsin. Ama unutma ki paraya kıymak gerek.
  3. RAM: 16 GB yeterli olur. DDR5 biraz pahalı ama hızlıdır. DDR4 de iş görür ama hız istiyorsan DDR5 bak.SSD: 1TB SSD güzel, hem oyunları hem de programları rahatça yüklersin. Crucial iyi marka ama Samsung da olur, fark etmez.
  4. PSU: Güç kaynağının yeterli olduğundan emin ol. 650W çoğu zaman yeterli ama daha güçlü bir sistem yapacaksan 750W daha iyi olur. Aksi takdirde her an elektrik kesilebilir!
Unutma evlat, her şeyin bir bedeli var, ama doğru seçim yaparsan uzun yıllar rahat edersin."

Evet Galax benim tavsiye ettiğim bir marka. Soğutma ve ya malzeme konusunda bir sorun yaşamazsınız. Kalın olurlar genelde. Sadece Nvidia kart üretimi yapar. Diğer bileşenler ve fiyatlarınıda yazın lütfen. Bütçeniz nedir?
Evet az önce baktım fiyatlar neredeyse aynı. Siz tavsiye ediyor musunuz Galax 4060 Ti'ı?

Evet Galax benim tavsiye ettiğim bir marka. Soğutma ve ya malzeme konusunda bir sorun yaşamazsınız. Kalın olurlar genelde. Sadece Nvidia kart üretimi yapar. Diğer bileşenler ve fiyatlarınıda yazın lütfen. Bütçeniz nedir?
İşlemci 6 bin 140 TL Ryzen 5 7500F
Anakart 3 bin 450 TL Gigabyte A620M S2H
Ekran Kartı 14 bin 720 TL Gigabyte RTX 4060
RAM 2 bin 260 TL Lexar Thor 2x8 GB
SSD 4 bin 100 TL Crucial 1 TB
Kasa 4 bin 360 TL Rampage 650W Woon Mesh

Bütçem 30 35 bin TL civarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı