R5 7500F işlemci 96 derecede çalışıyor

Hocam birkaç ihtimal var şöyle
Macunun kalın olması
Soğutucu ve işlemcinin temas etmemesi
Soğutucunun arızalı olması.

Benim için en yüksek ihtimal soğutucuyu tam oturtamamış olmanız

Yük altında 96 görüyorsa ya soğutucu çok kalitesiz ya da termal macunun kurudu, ek olarak AMD işlemciler çok ısınıyoorrr🔥

AMD işlemciler çok ısınıyor diye genellemek yanlış olur. Çoğu ısınıyor veya stok soğutucu yetmiyor demek daha doğru olur. CPB açık olduğu sürece işlemci soğuksa sürekli kendini overclockluyor. 7600X aşırı ısınıyor mesela ama 7600 o kadar ısınmıyor.

AMD işlemciler çok ısınıyor diye genellemek yanlış olur. Çoğu ısınıyor veya stok soğutucu yetmiyor demek daha doğru olur. CPB açık olduğu sürece işlemci soğuksa sürekli kendini overclockluyor. 7600X aşırı ısınıyor mesela ama 7600 o kadar ısınmıyor.

Stock fanlı 7500F çok fazla sıkıntı yaratır mı peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta o sıcaklıkları görmeniz normal değil. Montajda hata var gibi gözüküyor. Termal macun bitmediyse soğutucunun rehber videosunu izleyerek tekrar montaj yapmanızı öneririm.

2 saattir uğraşıyorum kafayı yiyeceğim birazdan montajı bir daha yaptıö gene olmuyor. Güvendiğim bir bilgisayarcıya götüreceğim yarın.

Stock fanlı 7500F çok fazla sıkıntı yaratır mı peki?

Bir yere kadar götürür. Sonra yetmemeye başlar. Thermalright Peerless Assassin 120 almanız mantıklı olabilir. Çelik gibi çalışır. İşlemci yükselttiğinizde de işinizi görür. Ütopik bir fiyata da sahip değil.

2 saattir uğraşıyorum kafayı yiyeceğim birazdan montajı bir daha yaptıö gene olmuyor. Güvendiğim bir bilgisayarcıya götüreceğim yarın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Montajı izleyin. Böyle mi yaptınız?

Stok fan veya başka soğutucu ile dener misiniz?
Stok fan derken?
yük altında 96 görüyorsa ya soğutucu çok kalitesiz yada termal macunun kurudu, ek olarak amd işlemciler çok ısınıyoorrr🔥
Boşta o dereceleri görüyor.
Hocam birkaç ihtimal var şöyle
Macunun kalın olması
Soğutucu ve işlemcinin temas etmemesi
Soğutucunun arızalı olması.

Benim için en yüksek ihtimal soğutucuyu tam oturtamamış olmanız
Macun kalın olması benimde aklıma geldi temizleyip tekrardan macun sıktım.
Temassızlık var sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı