R5 7500F RX 7800 XT sistem RDR2'de 60FPS veriyor

Bu ekran kartında 1080p oyun mu oynanır hocam darboğaz yaşıyorsun :)

2K aynı ayarlar ile daha yüksek FPS alırsın.
2K çözünürlükte daha yüksek FPS almaz. Zaten darboğazın asıl kaynağı aşırı kare oluşumundan dolayı işlemciye binen iş yükü. Daha fazla kare alması demek işlemciye daha fazla yük demek. Arkadaş 7500F'yi darboğaza sokacak kadar yüksek FPS almıyor. Aslında aldığı performansta bir sıkıntı veya darboğaz söz konusu değil. Özellikle ölçeklemeyi yükselttiği ve advanced graphics kısmını sonuna kadar açtığı için alması gereken performansı alıyor. Şu an ekran kartı o ölçekleme ile 1080p den daha yüksek bir çözünürlükte render alıyor zaten. Darboğaz söz konusu değil.

Hocam dediğiniz ayarı kapatınca gerçekten FPS arttı ancak bu sefer de oyunda hareket edince etraf sanki bulanık gibi oluyor.
Hocam normalde olması gereken ayar onun off durumda olması, gözün az önec yüksekte oynadığı için ona alıştığı için öyle geliyor. İstersen dediğimi yaparak oyunu 2k'ya alarak da deneyebilirsin görüntü netleşecektir ama muhtemelen FPS'in düşer.

Hocam normalde olması gereken ayar onun off durumda olması, gözün az önec yüksekte oynadığı için ona alıştığı için öyle geliyor. İstersen dediğimi yaparak oyunu 2K'ya alarak da deneyebilirsin görüntü netleşecektir ama muhtemelen FPS'in düşer.

Aslında pek de rahatsız etmiyor ama gerçekten FPS 60'dan bir anda 110'a çıktı size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Hocam sormak istediğim bu FPS değerleri normal mi oyun ile mi alakalı diyorsunuz.
Başka oyunlarda sorun yoksa, AMD SAM açıksa EXPO açıksa normaldir. Dediğin gibi Rockstar oyunlarında bazı önemsiz ayarlar çok FPS öldürüyor.
Hocam dediğiniz ayarı kapatınca gerçekten FPS arttı ancak bu sefer de oyunda hareket edince etraf sanki bulanık gibi oluyor.
TAA yüzünden o, RDR2 bence en kötü uygulanmış TAA'ya sahip, biraz kenarların pikselleşmesini göze alıp MSAA kullanın.

Başka oyunlarda sorun yoksa, AMD sam açıksa EXPO açıksa normaldir. Dediğin gibi Rockstar oyunlarında bazı önemsiz ayarlar çok FPS öldürüyor.

TAA yüzünden O, RDR2 bence en kötü uygulanmış TAA'ya sahip, biraz kenarların pikselleşmesini göze alıp MSAA kullanın.

Hocam TAA medium FXAA on yapınca görüntü daha kabul edilebilir hale geldi.

Aynı işlemciyi RX 6800 ile kullanarak 1080p en yüksek ayarlarda 80-100 FPS arasında oynadım. Bir sıkıntı olmalı. Ayarlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Hocam sorun resolution scaleden kapatınca bir anda FPS uçtu diğer oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum zaten sadece RDR 2 de ama düzelttim yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı