R5 7500F sıcaklık değerleri normal mi?

dextermn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 7500 F işlemciye sahibim anakartım BIOSTAR B650M E Pro modeli herhangi bir voltaj ayarı yapmadım Dark maxima V30 model kasa kullanıyorum ve Snowman T6 Ultra model kule tipi soğutucuya sahibim. Cooler Master HTK-002 model termal macun kullanıyorum. Chrome da gezinirken yaklaşık 55 derece de ancak oyunlarda 70-80 derece aralarında değerler de. Bilgisayara zarar gelmeyeceğini biliyorum, ancak kasamın hava akışı iyi olmasına rağmen bu sıcaklığın 65-70 arasında olmasını beklerdim. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 7500 F işlemciye sahibim anakartım BIOSTAR B650M E Pro modeli herhangi bir voltaj ayarı yapmadım Dark maxima V30 model kasa kullanıyorum ve Snowman T6 Ultra model kule tipi soğutucuya sahibim. Cooler Master HTK-002 model termal macun kullanıyorum. Chrome da gezinirken yaklaşık 55 derece de ancak oyunlarda 70-80 derece aralarında değerler de. Bilgisayara zarar gelmeyeceğini biliyorum, ancak kasamın hava akışı iyi olmasına rağmen bu sıcaklığın 65-70 arasında olmasını beklerdim. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Ne önerirsiniz?

Normal hocam.

7500F ısınan bir işlemci hocam ben 95'lerde takılıyorum kombi açmaya gerek kalmıyor beni ısıtıyor relax.

Sizin ki biraz fazlaymış sanki :D o zaman ben bununla yetinmeye devam edeyim.

Yük altındaki davranışı daha önemli, performansınızı etkileyecek kadar ısınıyorsa boost clock'u sürdüremez. 7500f çok ısınmaz, oldukça verimli bir işlemcidir. Agresif bir fan curve deneyebilirsiniz, soğutucunuzun montajının tam olduğundan emin olun. Genelde bu sorunların kaynağı ya termal macunun az sürülmesinden kaynaklıdır (ya da tarihi geçmiştir) ya da soğutucunun montaj sıkıntısından. Çok çekirdekli yük altında 5 ghz'yi sürdürebiliyor mu kontrol edebilirsiniz. 4.6-4.8 bandını geçemiyorsa yukarıda bahsettiğim sebeplerden biri olabilir.

Bu arada ryzen master'dan veya bios'tan auto oc vs. yapmadınız değil mi?

Son düzenleme:
Yük altındaki davranışı daha önemli, performansınızı etkileyecek kadar ısınıyorsa Boost Clock'u sürdüremez. 7500F çok ısınmaz, oldukça verimli bir işlemcidir. Agresif bir fan curve deneyebilirsiniz, soğutucunuzun montajının tam olduğundan emin olun. Genelde bu sorunların kaynağı ya termal macunun az sürülmesinden kaynaklıdır (ya da tarihi geçmiştir) ya da soğutucunun montaj sıkıntısından. Çok çekirdekli yük altında 5 GHz'yi sürdürebiliyor mu kontrol edebilirsiniz. 4.6-4.8 bandını geçemiyorsa yukarıda bahsettiğim sebeplerden biri olabilir.

Bu arada Ryzen Master'dan veya BIOS'tan Auto OC vs. yapmadınız değil mi?

Hayır herhangi bir OC yapmadım dün sıcaklıklara bakarken LoL oynuyordum Core Temp'te bakarken 62 derecelerde kaldı sanırım Chrome açınca sıcaklık ön bellek yüzünden yükseliyor.

Hayır herhangi bir OC yapmadım dün sıcaklıklara bakarken LoL oynuyordum Core Temp'te bakarken 62 derecelerde kaldı sanırım Chrome açınca sıcaklık ön bellek yüzünden yükseliyor.
LoL bir kıstas değil maalesef, cpu'yu test edecek bir benchmark yapmanız lazım Cinebench gibi. 7500f lol için frame ürettiğini anlamaz bile.

T6 Ultra pek yeterli gelmiyor gibi bütçeniz varsa değiştirin ama kullanırken problem olmaz.

İleride değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası ama baktığım da çok yetersiz de gelmiyor öneriniz için teşekkür ederim.

LoL bir kıstas değil maalesef, CPU'yu test edecek bir benchmark yapmanız lazım Cinebench gibi. 7500F LoL için frame ürettiğini anlamaz bile.

Kasa fan kontrolcüm bozuk gelmişti bir süre fansız kullanmak zorunda kaldım GTA 5 oynadım sıcaklıklara baktığım da TFT oynarken daha yüksek sıcaklıklara çıktı dün baktığımda 65 derecelerdeydi zaten çok hikayeli oyun oynayan biri değilim ama Cinebench'e bakacağım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı