R5 7500F sistem mavi ekran veriyor ve SSD'yi görmüyor

RAM
XPG Lancer RGB 16GB (1x16GB) 6400MHz CL32 DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma
Ekran kartı
ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit
Anakart
ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 i
Merhaba, ben geçtiğimiz hafta Gaming TR'den hazır sistem sipariş etmiştim, kasa geldi, bir süre sıkıntısız kullandım, birkaç oyun yükleyip kısa bir süre oynadım. Ertesi gün RAM'lerimi tam performansıyla kullanmak için BIOS'tan EXPO seçeneğini enable ettim. Ekran kartının adrenalin software uygulamasından yazılım güncellemelerini yaptım, 3DMark'tan birkaç test uyguladım ve sonrasında biraz RDR2 oynayayım dedim, yaklaşık 15 dk oynadıktan sonra bilgisayar dondu. Uzun süre donunca bilgisayarı tuşuyla kapatıp tekrar başlattım, Windows açıldıktan 5 dk sonra tekrar dondu ve mavi ekran verdi. Burada değiştirdiğim ayarların bir etkisi olup olmayacağını düşünerek yaptığım EXPO ayarını default hale geri getirdim ancak problem değişmedi, Windows başlatıldıktan bir süre sonra mavi ekran verdi. Bu sefer BIOS ekranına kendi attı, bu sefer SSD görünmüyordu bu yüzden de Windows başlatılmıyordu.

Bilgisayarın içini açıp acaba parçalarda oturmayan bir şey var mı diye şöyle bir bakayım dedim RAM'leri ekran kartını vs çıkartıp tekrar düzgünce oturduğundan emin olduktan sonra tekrar başlattığımda ekran gelmedi. DisplayPort kablosunu çıkartıp tekrar takmak bunu düzeltmedi. Allah Allah şimdi ekran kartına mı bir şey oldu falan derken o bir süre sonra nasıl olduysa kendiliğinden düzeldi ama hala bilgisayar ilk açıldığında Windows 5 dk çalışıyor, mavi ekran veriyor ve tekrar başlatıldığında BIOS'tan cihazdaki SSD gözükmüyordu. Teknik servise durumu anlattığımızda arızalı SSD'yi tarafımıza veya yetkili servise değişimi için gönderin diyorlar ancak arızanın diğer donanım parçalarında olma ihtimali var mıdır? Bu durumda ne yapmak gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, ilk defa konu açıyorum yanlış bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı