R5 7500F sistem sıcaklıkları stabil değil

JaeSun

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,
Sistemi alalı 2 gün oluyor sistemi OCCT ile Extreme olarak teste soktuğumda 77-78 dereceyi görüyor. Sistem boşta 49-51 derece arası çalışıyor YouTube'a yeri girince uygulamalar arası değişiklik yaparken 56-57 oluyor geri düşüyor falan, kararsız bir sıcaklık değeri var. Throne and Liberty oynuyoruz arkadaşlarla, Full Epic'te oynuyorum onda da 60-70 arası maptan mapa farklılık gösteriyor. Sistem parçalarım aşağıdaki gibidir. Sizce değerler normal mi, sıkıntılı mı? yorumlarsanız sevinirim.

Kullandığım termal macun Arctic MX-6

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: ASUS Prime B650M-R 6400MHz(OC) DDR5
Ekran kartı: Galax RTX 4070 Super ex gamer
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Beast RGB EXPO 6000MHz CL36
SSD: Kingston 1TB NV3 NVMe gen4 okuma 6000 MB-yazma 5000 MB
PSU: NZXT 750W C750 80+ Bronze güç kaynağı
Soğutucu: Thermalright Frozen Horizon 360

Sıcaklıklarınız normal hocam. Stok Fan mı vardı işlemcinizin üzerinde?

Sıcaklıklarınızın değişmesinde bir çok etken var. Hava sıcaklığı, pc kullandığınız odanın nemi ve sıcaklığı, kasanın soğutma performansı, işlemci soğutucunuzun performansı ve termal macununuz.
Bu sıcaklık değerleriniz şuanlık iyi rahat olabilirsiniz. Daha aşağıya düşürmek isterseniz farklı bir konuda yardımcı oluruz. Ama şuanlık masraf yapmaya değmeyecektir hocam. Güle güle kullanın.

Sıcaklıklarınız normal hocam. Stok Fan mı vardı işlemcinizin üzerinde?

Sıcaklıklarınızın değişmesinde bir çok etken var. Hava sıcaklığı, pc kullandığınız odanın nemi ve sıcaklığı, kasanın soğutma performansı, işlemci soğutucunuzun performansı ve termal macununuz.
Bu sıcaklık değerleriniz şuanlık iyi rahat olabilirsiniz. Daha aşağıya düşürmek isterseniz farklı bir konuda yardımcı oluruz. Ama şuanlık masraf yapmaya değmeyecektir hocam. Güle güle kullanın.
Thermalright Frozen Horizon 360mm kullanıyorum hocam. Uzun süre oyun oynarken 79 80i görüyorum :(

Soğutucu giriş seviyesi 360 mm bir sıvı soğutma, oyundan tam performansını anlayamayız, OCCT ile Power testi yapın, 5 dakika, ona göre değerlendirelim.
1728740454323.png

5'dakika testteydi hocam sonuçlar bu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı